1700 deelnemers Natuurwerkdag 2021

Bijna 1700 deelnemers, waarvan 780 kinderen aan de slag tijdens Natuurwerkdag in Overijssel

Op 5 en 6 november vond voor de 21e keer de landelijke Natuurwerkdag plaats, de grootste vrijwilligersdag in het groen. Een topdag! In totaal waren in Overijssel bijna 1700 vrijwilligers aan de slag waaronder 780 kinderen. Op maar liefst 55 locaties in Overijssel werd gesnoeid, geknot, gezaagd en zwerfvuil geruimd.

21e Natuurwerkdag
Vorig jaar kon de Natuurwerkdag helaas niet doorgaan vanwege corona. Gelukkig dit jaar wel. Dat veel mensen de Natuurwerkdag hebben gemist, zagen we aan het aantal deelnemers. Nog niet eerder deden in Overijssel zoveel mensen mee. Op 55 klusplekken werkten bijna 1700 enthousiaste vrijwilligers mee met het opschonen van de heide, zoals op het Boetelerveld en de Sallandse Heuvelrug, en het knotten van wilgen, zoals in de uiterwaarden van Zwartewater en bij Raalte. Er waren ook nieuwkomers onder de klusplekken, zoals HoopHeggen bij Wesepe; daar hielp een enthousiaste groep vrijwilligers bij het planten van heggen.

Opvallend veel kinderen
In deze editie van de Natuurwerkdag was er speciale aandacht voor natuurwerkers van de toekomst: kinderen! Want, jong geleerd is oud gedaan. Onderzoek laat zien dat kinderen die veel in de natuur spelen (en werken!) zich gezonder en gelukkiger voelen. Daarom zijn dit jaar ook scholen en gezinnen uitgenodigd om mee te doen. En de respons was groot. In totaal hielpen maar liefst 780 jonge vrijwilligers mee met het uitsteken van boompjes om de heide meer ruimte te geven, zoals op de Manderheide bij Vasse en bij Boswachterij Hardenberg.

Gedeputeerde & scouts helpen mee
Ook Gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher stak de handen uit de mouwen. Samen met jongeren van scouting de Reggegroep en Michael Sijbom, directeur van Landschap Overijssel, hielp hij mee met het onderhoud van de nieuwe natuur langs de Regge bij Nijverdal.

NWD HoopHeggen Wesepe
NWD Ommen, School De Maat
NWD Blawue Oord, Scouting Titus Brandsma Deventer
NWD Manderheide, Mariaschool Vasse
NWD Hof Espelo
NWD Haaksbergerveen

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?