Nieuwe leden Raad van toezicht Landschap Overijssel

Uit liefde voor het landschap

Ree tussen de kievitsbloemen, Mark Zekhuis

Nieuwe leden Raad van toezicht Landschap Overijssel

Uit liefde voor het landschap

Dit jaar nemen twee nieuwe leden zitting in de Raad van Toezicht van Landschap Overijssel. Agrarisch ondernemer en oud wethouder van de gemeente Tubbergen Jos Harmelink uit Vasse neemt vanaf april zitting. Karin Leferink uit Enschede, bestuurder in de zorg bij Stichting IJsselheem in Kampen en omgeving, haakt vanaf juni aan in de raad.

Verbinding landbouw en landschap

Zeg Noordoost Twente en je denkt aan Jos Harmelink. Deze verbindende ondernemer in agrarisch natuurbeheer en arbeidsdeskundige uit Vasse treedt in april toe tot de Raad van Toezicht. Jos Harmelink heeft als wethouder in Tubbergen in de jaren 2006-2014 veel ervaring opgedaan met ruimtelijke vraagstukken en –ontwikkelingen in het landelijk gebied. Landschap Overijssel is dan ook blij deze ervaren en verbindende persoon te mogen verwelkomen in de Raad van Toezicht. Jos Harmelink volgt Anke Klein Lebbink op die deze rol met verve heeft vervuld en die in december 2018 na 8 jaren afscheid heeft genomen.

Verbinding zorg en landschap

Landschap Overijssel is heel blij dat Karin Leferink, per 1 september 2019 toetreedt tot de Raad van Toezicht. Met haar passie voor zorg en voor landschap is zij een waardevolle toevoeging aan de raad en een welkome sparringpartner voor Landschap Overijssel. De organisatie kijkt uit naar haar komst zodat ze haar vermogen om het landschap inspirerend en verbindend tegemoet te treden in de praktijk kan brengen. Karin Leferink zal de zeer betrokken Wilma Paalman opvolgen die na 9 jaren in december 2019 afscheid zal nemen van de raad.