Ontdek jouw vrijwilligerskracht

Samen met jou maken wij ons landschap groener!

Deze week is de landelijke campagne "Ontdek je Vrijwilligerskracht" van Mensen maken Nederland, van start gegaan. Een initiatief om meer en nieuwe mensen uit te nodigen zich vrijwillig in te zetten voor de samenleving. Met deze campagne hopen zij meer vrijwilligers aan te trekken en eventuele twijfels om als vrijwilliger aan de slag te gaan, weg te nemen.

Wat is jouw vrijwilligerskracht?
Heb jij er al eens over nagedacht om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Ben je benieuwd wat vrijwilligerswerk jou kan brengen? Luister de podcast van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet. Verschillende vrijwilligers en experts vertellen in deze interessante podcast hoe je via vrijwilligerswerk nieuwe kanten van jezelf kunt ontdekken en/of ontwikkelen. Ben jij een regelaar, een verbinder of juist een gangmaker? Nieuwsgierig naar het type vrijwilliger dat in jouw schuilt? Maak de test Ontdek je Vrijwilligerskracht!

Word vrijwilliger bij Landschap Overijssel
Binnen onze organisatie kennen we verschillende vrijwilligers(groepen) die werken in onze terreinen, bijvoorbeeld de schaapherders, monitorvrijwilligers, peilbuisvrijwilligers, gastheer/vrouw, molenaars en een deel van de landschapsbeheervrijwilligers. Daarnaast werken ook veel vrijwilligers in het groen in zelfstandige groepen, zoals de landschapsbeheervrijwilligers, hoogstambrigades, knotploegen en vele buurtinitiatieven.

In Overijssel zijn veel groene vrijwilligers werkzaam
Op ons gezamenlijke platform van de groene organisaties vind je een mooi overzicht van vele vrijwilligersgroepen in de provincie. Benieuwd wat jij kunt doen? Bekijk ons actuele aanbod op GroenBezig.nl!

Wil jij je ook inzetten als groene vrijwilliger?
Sinds de komst van corona heeft het vrijwilligerswerk grotendeels stil gelegen. Inmiddels zijn we weer voorzichtig aan het opstarten, zodat we hopelijk vanaf september weer heerlijk aan de slag kunnen. Bezoek deze pagina en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen.

Ik wil vrijwilliger worden

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?