Otter emmertochtsloot geeft show aan onze medewerkers

Gistermiddag, de dag vóór wereld otterdag, gaf een otter in de Oude Emmertochtsloot een show weg voor onze medewerkers. Het dier was een kwartier lang dollend en duikelend te zien en liep zelfs even door de rietkraag heen en weer. Otters zijn nachtdieren, het is dan ook bijzonder om overdag een otter te zien. Wanneer je overdag een otter ziet, is het meestal een ziek dier of is de otter verstoord door mensen of loslopende honden. De otter in de Emmertochtsloot was vitaal en actief aan het vissen.

Dat de otter wederom in de Oude Emmertochtsloot zit, zegt iets over de waterkwaliteit en de rust van het gebied. Al eerder werden otters in deze sloot gespot, maar deze werden helaas een paar jaar geleden beiden doodgereden. Het gaat hier om een jong dier, ook wel een sub-adult genoemd. Het was moeilijk te zien of het een mannetje of een vrouwtje was, maar aan de smalle kop te zien, denken onze ecologen dat het een vrouwtje is.

Binnen een mum van tijd veranderde ons kantoor, Huis de Horte, in een kijkhut waar alle medewerkers probeerden een glimp van de dollende otter op te vangen.