Thema-avond ‘Dans van de spreeuwen’ Kristalbad

Een bijzondere vliegshow zien? Meld je dan aan voor de thema-avond ‘Dans van de spreeuwen’ in het Kristalbad. Iedere avond vliegen hier duizenden spreeuwen rond. Door de bijzondere vormen lijkt het alsof ze samen dansen. Een spektakel om te zien. De gids van Landschap Overijssel vertelt je deze avond waarom spreeuwen in dergelijke zwermen vliegen en hoe het komt dat ze niet met elkaar botsen. Voor deze avond moet je je van te voren aanmelden.

Het Kristalbad is een walhalla voor vogels. Ieder seizoen zie je weer andere vogelsoorten. In deze periode van het jaar zijn er ontzettend veel spreeuwen in ons land en in Twente. Een deel hiervan trekt over een paar weken verder naar hun overwinteringsadres elders in Europa. Overdag zijn ze actief in kleine groepjes, maar ’s avonds zoeken ze elkaars gezelschap op om samen te overnachten. Maar voordat ze gaan slapen, dansen ze in hele grote groepen door de lucht. Een bijzonder ritueel dat zich iedere avond herhaalt. Tip: Neem je verrekijker mee en trek stevige schoenen aan.

Praktische informatie

De thema-avond ‘Dans van de spreeuw’’ in het Kristalbad’ is vrijdagavond 20 september. De excursie begint om 18.30 uur en duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Meld je van te voren aan als je mee wilt. Dan kan online via www. Landschapoverijssel.nl, bellen naar (0529) 401 731 kan ook. Startlocatie is de parkeerplaats IJsbaan Twente, Colosseum 90, Enschede. Bijdrage voor de activiteit is € 5,00, kinderen € 2,50. Graag vooraf contant voldoen. De avond is gratis voor donateurs van Landschap Overijssel. Vergeet je niet je ledenpas mee te nemen?

Ik meld me aan