Wij zoeken nieuwe vrijwilligers voor ons kinderteam in Enschede

Kinderen aan de slag, Marco Gerritsen

We zoeken nieuwe vrijwilligers kinderactiviteiten Bezoekerscentrum Hof Espelo

Hallo! Wij zijn een groep van ca 10 enthousiaste vrijwilligers uit – met name- Enschede en Hengelo. Wij zijn de mensen achter al die leuke kinderactiviteiten én kinderfeestjes op het bezoekerscentrum. Met het hele team bedenken we het jaarprogramma, bereiden we alles voor en voeren het ook uit.

Gezocht: nieuwe vrijwilliger kinderactiviteiten Bezoekerscentrum Hof Espelo (Enschede)

Jouw liefde voor het landschap doorgeven aan de volgende generatie? Sluit je dan aan bij het kinderactiviteitenteam van ons Bezoekerscentrum Hof Espelo. De vrijwilligers in dit team verzorgen groene kinderactiviteiten zoals speuren naar diersporen, een insectenhotel bouwen of op pad met de boswachter. Op verzoek regelt het team ook leuke kinderfeestjes. Het team is op zoek naar 1 of 2 nieuwe leden.

Onder het motto ‘slecht weer bestaat niet’ gaan we vrijwel altijd met de kinderen naar buiten. Spelenderwijs verkennen ze de omgeving. Aan jou de taak om hen zo goed mogelijk te begeleiden bij deze natuurervaringen! Als kinderactiviteitenbegeleider wordt je onderdeel van een gezellig team. We organiseren de activiteit samen en staan voor elkaar klaar.

Het kinderactiviteitenteam op Hof Espelo organiseert gemiddeld 1x per maand op woensdagmiddag een open kinderactiviteit. Het is dus van belang dat je op woensdagmiddag beschikbaar bent. Elke 1e donderdagavond van de maand is er overleg om de activiteiten voor te bereiden. Daarnaast is van belang dat je minimaal 1x per maand beschikbaar bent om een kinderfeestje te begeleiden, dit is vaak op woensdag-, vrijdag- of zaterdagmiddag. Kijk voor meer informatie over de vrijwilligersfunctie in onderstaand functieprofiel.

Lijkt het je wat? Reageer dan met een e-mail naar marjan.wagenaar@landschapoverijssel.nl. Marjan belt je dan terug voor een kennismakingsafspraak.