Begeleiders gezocht met een hart voor groen en medemens

Word jij vrijwilliger bij Zorgend Landschap?

Zorgend Landschap, Nico Kloek

Ben jij graag in de buitenlucht aan het werk en heb je een groot hart voor mens en natuur? Ga aan de slag als vrijwilliger van Zorgend Landschap en begeleid samen met andere vrijwilligers en een zorgbegeleider een team van mensen met vroege dementie of niet-aangeboren hersenletsel. Werken in de natuur kan veel betekenen voor mensen die op jonge leeftijd dementieklachten ervaren. Van meer eigenwaarde en positieve gevoelens, tot conditie en kleur op de wangen. Uiteraard werk je zelf ook lekker mee. Samen maken jullie het verschil, voor de mensen in de groep en voor de natuur.

Samen met andere vrijwilligers en een zorgbegeleider begeleid je een team van mensen met vroege dementie of ander niet aangeboren hersenletsel. Je gaat op de meest bijzondere plekken in Twente aan de slag om het verschil te maken voor het mooie Twentse landschap. Op diverse natuurterreinen en landgoederen beheer je samen heidepercelen, singels, paden en lanen. De werkzaamheden zijn heel divers en dragen altijd bij aan het landschap.

Wat verwachten wij van jou?
Je hoeft geen groene kennis of ervaring te hebben, dat kun we je leren. Wel vragen we jouw gevoel voor humor en relativeringsvermogen mee te nemen. Landschap Overijssel zorgt voor de groene kant van het werk, zoals gereedschap, korte cursussen maar ook een verzekering en een vergoeding van reiskosten, zodat jij je werk goed kunt doen. De verantwoordelijkheid voor de zorg ligt altijd bij de aanwezige zorgbegeleider van Carintreggeland.

Werkdagen
Op maandag werken we vanuit Erve Peeze (Bornerbroek) en op de donderdagen vanuit Hof Espelo ( Enschede). Het is fijn als je bij één van deze groepen kunt aansluiten. Dit kan wekelijks maar ook met 1 keer per 14 dagen kan je al een mooie bijdrage leveren.

Meer weten?
Op de site van Landschap Overijssel lees je de verhalen van de deelnemers zelf. Klik hier!

Zorgend Landschap, Nico Kloek
Bekijk de informatiefolder van Zorgend Landschap

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?