Plekken met historie

Daar waar het geloof zichtbaar is in het landschap, waar boeren het landschap vertellen, waar grenzen getrokken zijn, waar verhalen gemaakt zijn. Die plek die dankzij de mens betekenis heeft. Koester deze plekken en geef het verhaal door met je buurt!

Tjaskermolen Jonen

De Tjaskermolen achter buurtlandschap Jonen is opnieuw in gebruik genomen. De molen werd door een najaarsstorm in 2015 zwaar beschadigd. Een molenbouwer restaureerde de molen in de zomer van 2016 waarna buurtbewoners de molen weer van een nieuwe laag verf hebben voorzien. Met behulp van giften van particulieren en organisaties kon de molen worden hersteld. Vanuit het project Trots op je Landschap deed Landschap Overijssel ook een bijdrage voor herstel van dit cultuurhistorisch waardevolle element. De molen is eigendom van de stichting Natuurlijk Jonen. De inwoners zijn erg trots dat de molen weer in gebruik is genomen!

Kloostertuin Sibculo

Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 10 september 2016 was het zover: de opening van de Kloostertuin in Sibculo. Vrijwilligers van de Stichting Klooster Sibculo hebben vele uren werk gestopt in de voorbereidingen en de realisatie van de tuin. Vanuit het project Trots op je Landschap werd het initiatief ondersteund met een financiële bijdrage. In 2015 werd Landschap Overijssel benaderd voor een bijdrage in het herstel van de tuin. De ligging en cultuurhistorische waarde maakt dit initiatief zeer waardevol en daarmee het behoud en het herstel waard.

Viermarkenlinde in Enschede

Op Landgoed Het Wageler te Enschede, staat de Viermarkenlinde, een 200 tot 300 jaar oude markeringsboom. De boom markeert het punt waar vier marken elkaar raken (de Drienermarke, De Lonnekermarke, De Eschmarke en de Twekkelermarke) De linde was de afelopen jaren sterk in verval geraakt, Maarten Windemuller en Landschap Overijssel vonden het jammer dat deze linde mogelijk zou verdwijnen en hebben daarom actie ondernomen. Na zorgvuldig onderzoek door een boomchirurg is de boom gesnoeid. Tijdens de werkzaamheden bleek dat de boom gelukkig nog jaren kan blijven staan!

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?