Ateliers in Bedrijf Reestdal

Vechtdal / Reestdal

Fietsen
22 km

Een fietsroute door het mooie Reestdal op de grens van Drente en Overijssel met onderweg kunst en natuur. U komt langs de ateliers van tien kunstenaars uit het Reestdal. Tijdens de kunstroute 'Ateliers in Bedrijf' (mei/juni) zijn de ateliers geopend. In overige maanden veelal bezoek op afspraak.

Toegankelijkheid

De route gaat grotendeels over bestaande wegen en fietspaden met uitzondering van enkele doorsteken.

Startpunt

U kunt de route starten bij een van de ateliers of bij: bezoekerscentrum Landschap Overijssel 'De Wheem', Oud Avereest 22 in Balkbrug (parkeergelegenheid aanwezig).

Highlights op deze route:

 • 1

  Bezoekerscentrum De Wheem

  Bezoekerscentrum De Wheem

  Bezoekerscentrum 'De Wheem' van Landschap Overijssel is een goed begin- of eindpunt van een middagje Reestdal. In deze fraaie boerderij, midden in het Reestdal, is van alles te beleven. Behalve mooie exposities vind je er een leuke winkel en kun je er terecht voor een kopje koffie met wat lekkers.

  Reestdal havermout-appeltaart

  Een specialiteit van De Wheem is deze heerlijke taart.

  Speelnatuur

  Kinderen kunnen zich hier vermaken in de dassenburcht of op het spannende Speelnatuurpad achter De Wheem. Regelmatig zijn er bij De Wheem leuke (kinder) activiteiten!

  Openingstijden De Wheem
 • Theetuin 'de Trambaan'

  Het is prettig toeven in theetuin 'de Trambaan' onder de hoge eikenbomen en in de boomgaard. Er is huisgemaakt gebak en een lekker kopje thee of koffie. De theetuin is geopend in het weekend bij goede weersomstandigheden en tijdens de kunstroute 'Ateliers in Bedrijf'.

 • 2

  Erik & Marijke Bennink fotografie

  Fotoboerderij van Erik & Marijke Bennink

  Fotografen Erik en Marijke Bennink werken vanuit hun historische boerderij in Oud Avereest. Hun specialiteit is het fotograferen van mensen. Daarnaast maken zij vrij werk, onder andere geïnspireerd door de natuur.

  Fotograaf Erik Bennink

  Erik Bennink is een echte 'mensenfotograaf'. Hij laat zich graag inspireren door de duizenden mooie 'lichtplekjes' in en rondom de boerderij annex studio. Ook in de natuur van het Reestdal vindt hij zijn onderwerpen.

  Fotograaf Marijke Bennink

  Specialisatie van Marijke Bennink is theaterfotografie. Marijke is fotograaf bij de Gashouder. Haar artiestenfoto’s zijn te zien in de foyer van de Gashouder in Dedemsvaart. Ander werk vindt u tijdens de kunstroute 'Ateliers in bedrijf' in de boerderij.

 • 3

  Expositieruimte De Schuur

  Expositieruimte 'De Schuur'

  'De Schuur' is de expositieruimte van Maarten en Annelies 't Hart. Tijdens de kunstroute 'Ateliers in bedrijf' (in mei/juni) is de expositieruimte geopend op vrijdag en zaterdag van 11.00-17.00 uur. In andere maanden alleen bezoek op afspraak. Raadpleeg vooraf de openingstijden !

  Meer informatie...

  Maarten 't Hart

  Maarten heeft zich gespecialiseerd in oude architectuur zoals kerken en kastelen uit vooral Nederland en Frankrijk. Ook schildert en tekent hij landschappen en stillevens. Hij maakt o.a. gebruik van oude technieken die teruggaan tot de 17e eeuw.

  Annelies 't Hart

  Annelies maakt stillevens en bloemencomposities. Door het gebruik van een scherp potlood en fijnkorrelig papier en door zeer gedetailleerd te werken, komen miniaturen tot stand die aan litho’s doen denken. De afgebeelde bloemen en vruchten zijn vaak in de onmiddellijke omgeving verzameld.

 • 4

  Informatiecentrum 't Ende

  Informatiecentrum 't Ende

  In het informatiecentrum in boerderij ’t Ende van Het Drents Landschap leert u alles over het Reestdal: de heidevelden, landgoederen en de rivier de Reest die door het bijna onaangetaste landschap stroomt. Daarnaast worden er o.a. tentoonstellingen en (kinder)activiteiten georganiseerd.

 • 5

  Schilderijenboerderij De Wiek

  Schilderijenboerderij De Wiek

  In schilderijenboerderij 'De Wiek' van Eric en Frauke Veth worden regelmatig tentoonstellingen georganiseerd. Het thema voor de expositie van deze zomer is 'portret en figuur', aangevuld met 'genreschilderijen'.

 • 6

  Beeldenatelier Wildschutserve

  Beeldenatelier en theetuin Wildschutserve

  Kunstenaars Bert Denneman en Olga de Lange hebben hun atelier in de voormalige boerderij 'Wildschutserve'. Hier maken en exposeren zij hun werk. Bij mooi weer en tijdens de Atelierroute is ook de theetuin open.

  Kunstenaar Bert Denneman

  Kunstenaar Bert Denneman maakt vooral figuratief werk uitgevoerd in brons. Zijn inspiratie haalt hij uit de natuur: vogels, zoogdieren maar ook vruchten en zaden vormen vaste thema's in zijn werk.

  kunstenaar Olga de Lange

  Olga de Lange maakt beelden uit steen van dieren. Haar onderwerpen zijn bijvoorbeeld hagedissen, vlinders, eekhoorns en dolfijnen. Olga demonstreert tijdens de Atelierdagen in beeldenatelier 'Wildschutserve' verschillende technieken.

  Gastexposant

  In 2015 is de Groningse kunstenares Anke Slooff gastexposant in Wildschutserve; Anke toont kleurrijke haven- en stadsgezichten in olieverf en zeefdruk.

 • 7

  Kunstcentrum Hofstede Duet

  Han van Hagen

  Han van Hagen woont en werkt samen met zijn vrouw Lia van Rhijn in Kunstcentrum 'Hofstede Duet'. Dit jaar is hij 50 jaar etser en rondde hij het project 'Die Raben' af. In zijn atelier toont hij etsen van vogels: van wilde eend tot tamme uil.

  Keramiek van Lia van Rhijn

  Op welke plaats in het kunstcentrum de keramiekgalerie van Lia van Rhijn zal komen is nog een verrassing. Ontdek het tijdens de kunstroute 'Ateliers in bedrijf'!

 • 8

  Atelier Piet Eggen

  Atelier Piet Eggen

  Natuurillustrator en vrij schilder Piet Eggen vindt zijn onderwerpen voornamelijk in landschappen. Daarnaast schildert hij stillevenachtige onderwerpen uit de natuur. Het Reestdal is een voortdurende bron van inspiratie voor zijn werk.

 • Bij de afslag IJhorst (fietsknooppunt 98) linksaf Groot Oever oprijden

  Bij de afslag IJhorst (fietsknooppunt 98) linksaf Groot Oever oprijden

 • Bij bord "de Schuur" zandpad inrijden

  Bij bord "de Schuur" zandpad inrijden

 • Bij wandelknooppunt A56 aan de Heerenweg t.o huisnummer 84 onverhard pad inrijden links langs de bomensingel (minder geschikt voor mindervaliden) pad is hobbelig.

  Bij wandelknooppunt A56 aan de Heerenweg t.o huisnummer 84 onverhard pad inrijden links langs de bomensingel (minder geschikt voor mindervaliden) pad is hobbelig.

 • Bij wandelknooppunt 12 linksaf. weg volgen tot aan Wildschutserve (no29)

  Bij wandelknooppunt 12 linksaf. weg volgen tot aan Wildschutserve (no29)

 • Bij wandelknooppunt 50 linksaf klinkerweg in (Bloemberg)

  Bij wandelknooppunt 50 linksaf klinkerweg in (Bloemberg)

 • Bij driesprong Bloemberg/'t Holweg/Pieperij rechtdoor de Pieperij op

  Bij driesprong Bloemberg/'t Holweg/Pieperij rechtdoor de Pieperij op

 • Pieperij/Nieuwedijk volgen

  Bij fietsknooppunt 90 links aanhouden. Pieperij/Nieuwedijk volgen

 • Mooie afkortingsroute via "de Wildenberg". Bij bord "erfgoedlogies onverharde weg inrijden en volgen tot aan keuzepunt 40 (oranje bordje). Deze route kan bij droog weer wat mul zijn.

  Mooie afkortingsroute via "de Wildenberg". Bij bord "erfgoedlogies onverharde weg inrijden en volgen tot aan keuzepunt 40 (oranje bordje). Deze route kan bij droog weer wat mul zijn.

 • Bij keuzepunt A40 linksaf. zandweg volgen tot aan keuzepunt A32

  Bij keuzepunt A40 linksaf, zandweg volgen tot aan keuzepunt A32

 • Bij keuzepunt A32 linksaf onverharde weg volgen tot aan keuzepunt A33

  Bij keuzepunt A32 linksaf onverharde weg volgen tot aan keuzepunt A33

 • Bij keuzepunt A33 rechtsaf tot aan "Ateliers Piet Eggen"

  Bij keuzepunt A33 rechtsaf tot aan 'Atelier Piet Eggen'

 • Bij slitsing Nieuwe Dijk/Ommerweg rechtsaf richting Balkbrug

  Bij slitsing Nieuwe Dijk/Ommerweg rechtsaf richting Balkbrug

 • Bij fietsknooppunt 15 rechtsaf

  Bij fietsknooppunt 15 rechtsaf

Colofon: De route is gemaakt door Erik Bennink. Meer informatie vind je op www.kunstinhetreestdal.nl
Deel deze pagina