Langs de Regge

Vechtdal / Reestdal

Paardrijden
6 km

Ruiterroute langs de meanderende Regge. Het gebied Koemaste is onlangs opnieuw ingericht door Landschap Overijssel en een mooi natuurgebied geworden. De ruiterroute loopt heen & weer langs de Regge. Door de verschillende begrazingsgebieden zijn er veel veeroosters met een hek. Vaak afstappen!

Toegankelijkheid

Deze ruiterroute loopt grotendeels langs een rustig fietspad. De berm is breed genoeg en ook het fietspad kan gebruikt worden. Geen last van auto's.

Startpunt

Aan de Reggeweg ter hoogte van de Koesteeweg is aan de noordzijde een parkeerplaats. Vanaf Hellendoorn zo'n 200 meter voor de Regge aan de linkerhand en vanaf Hulsen 200 meter voorbij de Regge aan de rechterhand.

Highlights op deze route:

 • Parkeerplaats Koemaste

  De parkeerplaats is niet echt ingericht voor trailers. Echter als je redelijk kunt achteruitrijden kan je er prima staan. Helemaal aan het einde zijn drie plekken waar je kan staan of anders langs de weg in de berm (links op de foto).

 • Parkeerplaats Koemaste

 • Eén van de vele hekjes

  Er zijn heel wat hekjes waar je door moet. Soms redelijk smal. Ben je gewend aan hekjes, dan is het geen probleem. Je moet dus wel rekening houden met vaak af- en opstijgen.

 • 1

  Regge

  Regge

  Hier bij het Wierdense Veld heeft de rivier de Regge zijn oude loop teruggekregen in het kader van het project 'Ruimte voor de Rivier'. Door de stroomsnelheid ontstaan hoge oevers in de buitenbocht en lichte glooiingen in de binnenbocht. Het water mag hier en daar weer buiten de oevers treden.

  Ruimte voor de rivier

  Ruimte voor de Rivier is een pakket van verschillende maatregelen om het hele rivierengebied in Nederland te beschermen tegen hoog water. Door de rivieren meer ruimte te geven, voorkomen we in de toekomst overstromingen.

  Vogels

  Een groot deel van de Regge is inmiddels klaar. Er zit weer leven in het landschap. Voor vogels is dit een ideaal leefgebied. O.a. ijsvogels, oeverzwaluwen, leeuweriken, eenden, kwikstaarten, patrijzen en aalscholvers voelen zich hier thuis.

Colofon: Route gemaakt door Peter Grobbée (Haarle gemeente Hellendoorn)
Deel deze pagina

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?