Speurtocht Bas de Das (Oud Avereest)

Vechtdal / Reestdal

Wandelen
1 km

Beestenboel in het Reestdal. Dit is een speurtocht voor kinderen van 4 tot 10 jaar bij De Wheem in Oud Avereest. Als je deze speurtocht downloadt op je telefoon, dan ben je zelf het blauwe bolletje. Zodra je bij een nieuw punt komt met een vraag, krijg je een signaal. Succes!

Toegankelijkheid

Het terrein (bos en grasland) is goed toegankelijk, tegen het einde is het soms wat drassig. Maar met laarzen aan wordt de speurtocht nog spannender!

Startpunt

Je start op de parkeerplaats van het bezoekerscentrum De Wheem in het dorpje Oud Avereest. Je ontvangt daar ook de eerste loopinstructie. Het adres is: Oud Avereest 22, 7707 PN Balkbrug. Je hond mag niet meewandelen!

Highlights op deze route:

 • Klaar voor de start?

  Ha, leuk dat je meespeurt. De start begint bij dit infobord 'Speelnatuurpad De Wheem' (foto). Bekijk het aandachtig, wie weet krijg je er nog vragen over. Loop heel kort terug naar de parkeerplaats tot de smalle doorsteek beukenhaag. Loop naar links het grasveld op van boerderij De Wheem.

  Gearriveerd op het grasveld achter boerderij De Wheem? Dan krijg je hier de eerste speuropdracht op je mobiel (piepje en paars bolletje op de kaart). Tik op elk bolletje dat verschijnt. Hierin staat een speuropdracht en een tip voor de looprichting. Let op: de routelijn zie je niet op je telefoon.

 • 1

  Bezoekerscentrum De Wheem

  Bezoekerscentrum De Wheem

  Bezoekerscentrum De Wheem van Landschap Overijssel is een goed begin- of eindpunt van een middagje Reestdal. In deze fraaie boerderij midden in het Reestdal, is van alles te beleven. Behalve mooie exposities vind je er een leuke winkel en kun je er terecht voor een kopje koffie met wat lekkers.

  Speelnatuur

  Een specialiteit van De Wheem is de havermout-appeltaart ('Reestdalkoek'); één van de lekkere streekproducten uit het Reestdal. Kinderen kunnen zich binnen vermaken in de dassenburcht of op het spannende Speelnatuurpad achter De Wheem. Ook worden regelmatig leuke (kinder-)activiteiten georganiseerd.

  Wandel- en fietsroutes

  De Wheem is een Toeristisch Overstap Punt (TOP); een vertrekpunt voor wandel- en fietsroutes door het Reestdal. Naast de wandelingen van wandelnetwerk Vechtdal, kun je vanaf hier verschillende routes via de app van Landschap Overijssel volgen. Voor alle routes (ook speurroutes!), zie:

  routes Landschap Overijssel openingstijden De Wheem
Colofon: Route gemaakt door Landschap Overijssel en gecontroleerd door routevrijwilliger Tineke Poortman.
Deel deze pagina

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?