Thuis

Sombere honingzwam, Marcel Veenstra

Welkom op Landschap Overijssel Thuis! Op deze pagina vind je allerlei tips, informatie en activiteiten die jij zelf thuis of in je omgeving kan doen. Zak lekker achterover in je stoel en ga op verkenning via een boek of film. Of ga buiten aan de slag, bijvoorbeeld in je eigen tuin (maar vermijd drukke plekken).

Marcel Veenstra

Met de kinderen

In deze tijd van het jaar organiseert Landschap Overijssel normaal gesproken allerlei herfstactiviteiten voor de kids. Samen met een gids struinen door het bos, op zoek naar paddenstoelen. Of een speurtocht met opdrachten over bomen, herfstvruchten en bladeren. In verband met corona zijn onze herfstactiviteiten afgelast. Daarom geven we je hier een aantal tips voor activiteiten die je zelf kunt doen met kinderen!

Bekijk wat jij kunt doen!
Bladeren, Marcel Veenstra

Wat kun je zelf doen?

Iedereen moet zoveel mogelijk thuiswerken maar na je werk heb je misschien wel even behoefte aan frisse lucht. Om te voorkomen dat iedereen naar hetzelfde gebied gaat, de parkeerplaatsen vol auto's staan en iedereen gaat reizen. Gebruik onze route app en ontdek een route dichtbij huis! Gebruik bijvoorbeeld de Kerstvakantie ook eens om ‘Bewust’ te wandelen. Deze tips helpen je daarbij

Wat je zelf kunt doen

Boekentips

Het aanbod aan boeken over natuur, landschap en erfgoed is enorm. Van 'oale grond' tot insectenparadijs; lees en leer van alles over jouw leefomgeving. Medewerkers van Landschap Overijssel hebben de volgende boekentips voor jou..

Tips
Kijkhut Lonnekermeer

Kijktips

De natuur is prachtig, in al haar facetten. Wij hebben een aantal leuke, informatieve en/of leerzame filmpjes verzameld voor jong en oud. Misschien kunnen we je ermee inspireren om erop uit te gaan in de natuur?

kijktips

Hoe doe je dat?

Wil je aan de slag in jouw eigen tuin of omgeving en ben je op zoek naar kennis, bijvoorbeeld over snoeien of knotten? Kijk dan eens op onze kennisbank. Hier vind je allerlei praktische tips. Van advies over de aanleg van een houtwal of takkenril tot en met snoeitips voor fruitbomen en leilindes.

Struin eens rond in de kennisbank
e-learning

Drinken bijen water?

Huh, bijen en hommels die water drinken? Ze drinken toch nectar? Klopt! Maar als het dagen achtereen heel warm is, hebben ook insecten waaronder de bijen en hommels water nodig om niet uit te drogen. In een bak water lopen ze echter het risico te verdrinken, maar als je bijvoorbeeld een natte handdoek over de rand van een bak water hangt kunnen ze daar rustig van drinken. Voor vrijwilligers en mensen die graag meer leren over bijvoorbeeld bijen. Meld je aan via onderstaande website en volg de gratis e-learningmodule bijvriendelijk beheer.

Naar de e-learningmodule

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?