Thuis

Koolmees, foto: Robert Goossens

Welkom op deze Landschap Overijssel Thuis! Op dit deel van de website vind je allerlei tips, informatie en andere dingen die jij zelf thuis kan doen. Zak lekker achterover in je stoel en ga op verkenning.

Boekentips

Het aantal fraaie boeken over natuur en landschap en erfgoed is enorm. Leer je leefomgeving en al haar facetten nog beter kennen door erover te lezen! Hierover raden werknemers van Landschap Overijssel boeken aan.

Tips

Met de kinderen

In deze tijd van het jaar houden onze vrijwilligers van kinderteams normaal gesproken hun activiteit ‘Waterbeestjes’. Nu kan dat niet, maar het is ook leuk om zelf met je kinderen met schepnetje, laarzen en emmertje (liefst licht van kleur want dan zie je goed wat je vangt) het dichtstbijzijnde slootje of vijver op te zoeken en eens te speuren wat er allemaal in het water zit. Het is een drukte van belang in de sloot.

Bekijk wat jij kunt doen!

Wat kun je zelf doen?

Wie herinnert zich de verregende vakanties op de camping niet? Wist je dat de zomers in ons land vaak helemaal niet zo droog waren? De laatste twee jaren, in 2018 en 2019 hebben we echter te maken gehad met droogte en hitte, en ook dit voorjaar was het weer extreem droog. Vele planten en dieren hebben daar last van. Want water is van levensbelang! Gelukkig kan iedereen op zijn of haar manier helpen om het regenwater dat valt, zo goed mogelijk te benutten. Immers: alle kleine beetjes helpen.

Wat je zelf kunt doen

Hoe doe je dat?

Heb jij zin gekregen om meer te leren om straks de handen uit de mouwen te kunnen steken? Of wil je jouw kennis over een specifiek onderwerp vergroten? Kijk dan eens op onze kennisbank en leer allerlei praktische dingen die je goed kunt gebruiken om buiten aan de slag te gaan!

Struin eens rond in de kennisbank
e-learning

Drinken bijen water?

Huh, bijen en hommels die water drinken? Ze drinken toch nectar? Klopt! Maar als het dagen achtereen heel warm is, hebben ook insecten waaronder de bijen en hommels water nodig om niet uit te drogen. In een bak water lopen ze echter het risico te verdrinken, maar als je bijvoorbeeld een natte handdoek over de rand van een bak water hangt kunnen ze daar rustig van drinken. Voor vrijwilligers en mensen die graag meer leren over bijvoorbeeld bijen. Meld je aan via onderstaande website en volg de gratis e-learningmodule bijvriendelijk beheer.

Naar de e-learningmodule