Herontdek je eigen ommetje met de app ObsIdentify

Wat een fijne app! Met deze applicatie kun je heel eenvoudig de planten en dieren die je onderweg tegenkomt leren kennen. Je maakt er simpelweg een foto van en de app vertelt je wat het is. Ook kun je je foto uploaden om zo te helpen om de biodiversiteit in Nederland in beeld te krijgen. Door het gebruik van de app ga je veel bewuster kijken naar de soortenrijkdom om je heen, ook in de wegberm, langs muurtjes en tussen de stoeptegels.

Download de app

Download de app ObsIdentify in de Google Playstore of de Appstore (13 MB). De applicatie is van de Stichting Observation International en is gratis. (op de foto doodskop zweefvlieg, Mark Zekhuis)

oranjetipje Annie Keizer

Maak een foto en identificeer

Kom je een plant of dier tegen waarvan je de naam wilt weten? Maak er een foto van en de app zoekt het voor je op. Je kunt ook doorklikken naar meer informatie over de soort. De app herkent 22.303 verschillende wilde soorten: paddenstoelen, mossen, korstmossen, insecten, ongewervelden, planten, zoogdieren, vlinders, nachtvlinders, libellen, reptielen, vissen amfibieën of vogels. (op de foto oranjetipje op pinksterbloem, Annie Keizer)

kruipend zenegroen

Upload je waarneming

Wil je helpen om de biodiversiteit in ons land in beeld te brengen? Upload dan je foto naar Waarneming.nl! Dat kan heel makkelijk in de app. Je moet hiervoor wel een account aanmaken. Elke waarneming telt! Je kunt ook waarnemingen van anderen uit je buurt bekijken en je krijgt tips van de app om andere soorten te zoeken. (op de foto kruipend zenegroen, Loekie van Tweel)

speenkruid

Ga voor een Badge of help mee met een Challenge.

Een leuke uitdaging voor wie er van houdt: in de app kun je punten scoren (badges) door van bijvoorbeeld meerdere amfibieën te fotograferen. Met een Challenge kun je meedoen door bijvoorbeeld bestuivers te fotograferen. Zo helpt je waarneming mee in onderzoek naar soorten en wordt je als eerst op de hoogte gebracht van de resultaten. (op de foto speenkruid)

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?