In de natuur gebeurt van alles!!

Nederland Zoemt, Marten van Dijl

Allerlei leuks te doen

Heerlijk, zomer! Lekker struinen in het bos en ravotten. En gelukkig is er om het huis ook van allerlei leuks te doen in natuur. En zo veel mooie dingen om te zien onderweg. Er bloeien nu veel bloemen en grassen. Maak er samen bijvoorbeeld een mooie mandala van, een klassieke ketting van madeliefjes of gebruik de app ObsIdentify om onbekende wilde bloemen te ontdekken.

Maak een bloemenmandala

Een bloemenmandala is eigenlijk een schilderij van bloemen, met een centraal middelpunt en een mooi patroon daar omheen. Het is erg leuk om te maken, vooral voor kinderen die van mooie dingen houden. Maak er een in je tuin of balkon, voor in een fotolijst of langs een wandelpad. Spelenderwijs gaan kinderen zo beter om zich heen kijken en ontdekken ze hoe veel bloemen er wel niet bestaan! Leer ze gelijk om niet alle bloemen te plukken; pluk er een paar, maar laat het meeste staan voor de bijen.

Meer
Saskia van Tongeren
speelnatuur

Kom spelen in het bos!

Natuurlijk kun je overál spelen, maar ... op deze plekken is het spelen in het bos extra leuk. Heerlijke plekken om te spelen, te picknicken en daarna eventueel nog een stukje te wandelen.

Ontdek onze natuurspeelplekken
Foto: Clifton Buitink
internationale modderdag

Modderdag 2021

Op 29 juni 2021 is het weer Modderdag. Het is jammer dat we op onze bezoekerscentra nog geen modderbaden kunnen organiseren zoals we gewend zijn, maar thuis kun je ook meedoen! Kijk op de website van het IVN voor ideeën.

Kijk op de Modderdag-website van het IVN

Maak een ketting van madeliefjes

Filmpje met eenvoudige uitleg
kleurplaten

Verschillende kleurplaten

We hebben vier verschillende kleurplaten voor je die je prachtig in kunt kleuren. Heel veel plezier!

kleurplaten

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?