Wat kun je zelf doen?

Activiteiten en excursies zijn afgelast maar wat kun je dan zelf doen? Op deze pagina geven wij je tips ideeën ter inspiratie om aan de slag te gaan in je eigen tuin. Ga er-op-uit in je eigen omgeving, gebruik onze route app en lees onze tips om 'Bewust' te wandelen .

Maak jij grijs groener?

Meer groen is nodig, en juist nu, omdat veel planten- en diersoorten in Nederland onder druk staan. Dat is een groot probleem, want ook dieren die je nooit ziet, zijn heel belangrijk voor andere dieren die je wél ziet. Alle planten en dieren zijn nodig om de natuurlijke balans in evenwicht te houden. Zonder de ene soort, kunnen anderen - waaronder wijzelf - uiteindelijk niet overleven. Er zijn veel manieren om biodiversiteit te herstellen. Alles wat jij in je eigen achtertuin, balkon, of straat doet, helpt mee. Maar hoe meer mensen je meekrijgt in je plannen, hoe beter. Misschien wil de hele buurt wel vergroenen, of misschien kun je de gemeenteraad overtuigen. Samen kunnen we van alles bereiken!

Meer weten?
maarten van Geelen

Mooie routes in je eigen omgeving

In onze app en op deze website vind je vele prachtige routes, de meeste ontwikkeld en beschreven door vrijwilligers, in Overijssel. Pareltjes bij jou om de hoek. Zo ontdek je de mooiste plekjes in je eigen omgeving.

Wandelen in Overijssel
Reestdalkoek Louiset Vos

Bak een heerlijke Reestdalkoek

Als je eigen appelbomen hebt zal het je waarschijnlijk bekend voorkomen. Appels, appels en nog eens appels… Wij laten de appels uit onze boomgaard tot sap persen, maar we bewaren er natuurlijk ook een aantal voor de heerlijke Reestdalkoek die we ook serveerden in het bezoekerscentrum De Wheem. Zoveel mensen hebben ons het recept gevraagd en dat snappen we. Dus heb je appels over?

Meer
Vogelvoederslinger, Carin de Cloe

Vogelvoederslinger maken

Het is genieten in deze tijd van het jaar. Mussen, mezen, merels en misschien wel een winterkoninkje of een kramsvogel in je sierappel. De ligging, de inrichting van de tuin en hoe netjes deze maakt bepaalt voor een groot deel welke vogels er naar je tuin komen. Dus help ze de winter door en geniet van de voorstelling die de vogels je elke dag bezorgen. Maak je eigen vogelvoederslinger en hang hem op een mooie plek waar de vogels veilig kunnen eten en jij ze kunt bespieden vanuit het raam! Veel plezier!

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?