Veelgestelde vragen over vrijwilligerswerk

Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen over vrijwilligerswerk. Staat jouw vraag er niet tussen, dan kun je natuurlijk het contactformulier invullen dat eronder staat.

Veelgestelde vragen over vrijwilligerswerk

Ben ik verzekerd als ik vrijwilligerswerk doe?

Gemeenten zijn zich terdege bewust van het maatschappelijk belang van vrijwilligerswerk. Daarom zien zij het als hun taak om te zorgen voor een goede verzekering. Niet alle vrijwilligers zijn namelijk zelf goed verzekerd. Om dat risico te ondervangen hebben gemeenten in Overijssel een collectieve verzekering voor vrijwilligers afgesloten. In de meerderheid van de gevallen is dat een VNG vrijwilligerspolis via Centraal Beheer. Hoe heeft jouw gemeente het geregeld?

Kan ik vrijwilligerswerk doen met een uitkering?

Als je een uitkering hebt en je wilt vrijwilligerswerk doen kun je op de website van het UWV zien of dat mag met behoud van je uitkering en aan welke voorwaarden het vrijwilligerswerk daarvoor moet voldoen. Bekijk de website van het UWV

Is er een leeftijdsgrens aan het vrijwilligerswerk?

Nee, je bent van harte welkom! Er is altijd een passende functie te vinden. Kinderen kunnen bijvoorbeeld helpen takken slepen terwijl ouderen helpen bij het snoeien en koffie en soep schenken. Veiligheid staat natuurlijk altijd voorop.

Moet ik expert zijn om groen vrijwilligerswerk te doen?

Nee hoor, aan heel veel klussen kun je gewoon deelnemen. Als je zelf de kennis niet hebt is er altijd iemand in de buurt die je met plezier op weg helpt en natuurlijk bieden we ook verschillende praktische cursussen aan die je kennis vergroten

Ik heb een andere vraag

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?