Ik wil vrijwilliger worden

Vliegende Brigade Boetelerveld, Nico Kloek

Op deze pagina vind je meer informatie over het vrijwilligerswerk bij Landschap Overijssel en de samenwerkende partners. We vertellen je verhalen over het werk als vrijwilliger en over de verschillende soorten groen vrijwilligerswerk die je kunt doen. Via de link hiernaast krijg je direct een beeld of het aanbod vrijwilligerswerk bij jou past. Groen vrijwilligerswerk is er namelijk in heel veel soorten en maten en je hoeft zeker geen volleerd ecoloog te zijn om een bijdrage te kunnen leveren.

Bij Landschap Overijssel voeren vrijwilligers veel verschillende taken uit
Wij kennen vrijwilligers(groepen) die binnen onze terreinen werken en onder (directe) begeleiding van Landschap Overijssel vallen. Dit zijn bijvoorbeeld de schaapherders, monitorvrijwilligers, peilbuisvrijwilligers, gastheer/vrouw, molenaars en een deel van de landschapsbeheervrijwilligers. Daarnaast werken er ook veel vrijwilligers in het groen in zelfstandige groepen, soms in terreinen van Landschap Overijssel maar ook in particuliere terreinen en terreinen van collega organisaties. Dit zijn naast de landschapsbeheervrijwilligers ook de hoogstambrigades, knotploegen en vele buurtinitiatieven. Zij lenen gereedschappen van Landschap Overijssel en wij voorzien ze van kennis en kunde waar nodig. Bij onze eigen groepen zijn we goed op de hoogte van de vacatures, van de zelfstandige groepen niet. Graag brengen we je in contact met deze groepen.

In Overijssel zijn veel groene vrijwilligers werkzaam
Op ons gezamenlijke platform van de groene organisaties vind je een mooi overzicht van vele vrijwilligersgroepen in de provincie. Neem alvast een kijkje op de website van GroenBezig welke groepen zich presenteren.

Clifton Buitink

Verhalen uit het landschap

Lees hier inspirerende verhalen van vrijwilligers en over vrijwilligers in het groen.

Verhalen uit het veld

Vergroot je basis met Kennisrijk

Kennisrijk Landschap Overijssel biedt je tal van leuke manieren om zelf bekwaam aan de slag te gaan in het landschap en om meer kennis op te doen over het Overijsselse landschap. Met deskundige docenten, praktische cursussen en workshops en e-learningmodules helpen we je graag op weg!

open Kennisrijk
Nico Kloek
vrijwilligerswerk

Herstellers

Samen aan de slag om het onderhoud en herstel van ons landschap uit te voeren. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het knotten van wilgen, snoeien van hoogstamfruitboomgaarden, steken van boompjes op de heide of het schonen van poelen. Dit is zomaar een greep uit het grote aanbod van vrijwilligersklussen. Ook helpen we mee met nieuwe ontwikkelingen in het landschap zoals het plaatsen van vlotjes voor de zwarte stern en het maken van eiafzetplekken voor de zandhagedis. Lijkt het je leuk om als hersteller aan de slag te gaan? Er is altijd werk bij jou in de buurt!

vrijwilligerswerk

Vertellers

Vind je het leuk om jouw passie voor het landschap te delen? Als gids, gastheer of -vrouw in één van onze bezoekerscentra, als promotievrijwilliger of als activiteitenbegeleider van kinderactiviteiten ben je van harte welkom. Vind je het leuk om jouw mooiste routes te delen en onderweg van interessante informatie in woord, beeld of geluid te voorzien, informeer dan eens naar de functie van routemaker.

vrijwilligerswerk

Tellers

Vind jij het leuk om informatie over de natuur of het landschap verzamelen, zoals de inventarisatie van de flora in een bepaald gebied of weidevogels te beschermen of je in te zetten voor de steenuil? De gegevens die je verzamelt vormen een basis waarmee we keuzes maken in en aandacht vragen voor het landschap. Natuurlijk is het ook heerlijk om buiten aan de slag te zijn en te genieten van het landschap.

Ik wil meer informatie over vrijwilliger worden

Vul onderstaand formulier in of neem direct contact op met Marja van Harten (06 - 82699265) of Carin de Cloe (06 - 43814894)

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?