Word juniorranger!

Altijd al boswachter willen worden? Wil jij de natuur een handje helpen, beschermen en dan niet alleen met woorden maar er echt iets voor doen? Word dan Junior Ranger!

Foto Cees Elzenga

Als Junior Ranger maak je kennis met alle kanten van het werk als boswachter.

  • Je leert uiteraard jouw gebied kennen als je broekzak. Maar ook over het geheime leven van de bewoners van jouw gebied.
  • Je helpt de boswachter bij het beschermen van bijzondere soorten in jouw gebied. Daarvoor moet je soms naar plekken waar andere mensen niet mogen komen.
  • Verder help je de boswachter met informatie geven aan het publiek op leuke activiteiten in jouw gebied.

Broodjes bakken boven het vuur, foto Nico Kloek
Leren snoepen uit de natuur, foto Henrica de Joode
Takken verzamelen, foto Nico Kloek

Lijkt dit je wat? En ben jij niet bang om vies te worden? Dan ben jij de Ranger die wij zoeken!

Is dit een kinderactiviteit? NEEEEE!!! Je kunt kennis komen maken als je in groep 8 zit, maar je kunt pas meedoen als je op de middelbare school zit. We hebben ontzettend veel lol, verzetten ondertussen veel serieus werk en je leert al doende van alles over de natuur. De bijeenkomsten zijn ongeveer eens per maand en altijd op zaterdagochtend.

Als Junior Ranger kom je ongeveer 1 x per maand op zaterdagochtend bij elkaar in jouw gebied. Je maakt dan kennis met allerlei kanten van het werk als boswachter. Je leert van alles over jouw gebied en allerlei vaardigheden die je voor het beheren van jouw gebied nodig hebt.

Het eerste jaar ben je aspirant Junior Ranger. Aan het einde geef je een presentatie over iets dat je geleerd hebt. Als je daarvoor slaagt wordje Junior Ranger. In de daarop volgende jaren leer je iedere keer weer wat bij. En ben je minimaal 4 jaar Junior Ranger, heb je ieder jaar gehaald en ben je minstens 18 jaar? Dan kun je vrijwillig boswachter worden (na sollicitatie natuurlijk)! Of je blijft gewoon en helpt andere Junior Rangers opleiden.

Wat bieden we je?

  • Een leuke groep met rangers die dezelfde interesse hebben als jij.
  • Een gaaf kamp met bijzondere activiteiten en vooral veel lol
  • 10 bijeenkomsten per jaar waar je meer te weten komt over jouw gebied.

Per seizoen betaal je een bijdrage van €50.- en je krijgt van ons een Junior Ranger-jas in bruikleen voor de periode van je lidmaatschap.

Twijfel je of het iets voor je is? Download hieronder de beslisboom!

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?