Natuurwerkdag 2019

Doe mee! Natuurwerkdag 2 november 2019

Lever een bijdrage aan biodiversiteit

Biodiversiteit, of wel de soortenrijkdom van planten en dieren, is voor ons mensen van levensbelang. Het zorgt voor de zuurstof die we inademen en een gezonde bodem voor de productie van ons voedsel. De laatste decennia is de soortenrijkdom in de Nederlandse natuur met maar liefst 70% afgenomen. Wil jij een bijdrage leveren aan het herstel van onze biodiversiteit? Doe dan mee aan de Natuurwerkdag!

Voor welke soort ga jij aan de slag?

Landschap Overijssel organiseert voor de 19e keer de Natuurwerkdag in Overijssel. Dit jaar staat de Natuurwerkdag in het taken van biodiversiteit en is aan alle locaties een soort gekoppeld. Zo kun je bijvoorbeeld (fruit)bomen planten voor wilde bijen of heide en poelen opschonen voor amfibieën en reptielen. Wil je aan de slag voor een bepaalde vogelsoort, zoals de uil? Help dan mee met wilgen knotten of een uilenkast maken.

Meld je nu aan!

Wil jij samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag en zo bijdragen aan een groene omgeving en meer biodiversiteit? Kijk dan op www.natuurwerkdag.nl voor meer informatie over activiteiten bij jou in de buurt en meld je aan. Op veel locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin mee kan doen. Zelf een werklocatie aanmelden is ook mogelijk.