Zomerhuisje op de Lemelerberg

Logeren op de Lemelerberg

LET OP: TIJDELIJK GÉÉN VERHUUR VAN HET ZOMERHUISJE OP DE LEMELERBERG IN 2018

Wakker worden op een stille locatie. Vroeg in de ochtend genieten van de mysterieuze jeneverbesstruwelen. Wandelend op zoek naar de schaapskudde. Klinkt heerlijk toch?

Op de zuidhelling van de Lemelerberg, die met 78 meter de hoogste berg van Salland is, staat ons zomerhuisje op een unieke plek midden in de natuur. Je kunt er volop genieten van de overweldigende rust en het imposante uitzicht. Ieder jaar is dit idilysche plekje speciaal voor onze donateurs te huur...behalve in 2018 dan.

In 2018 krijgt het chalet op de Lemelerberg namelijk een upgrade. By Mölle, die ook ons Witte huis op de Horte in Dalfsen onder handen nam, zal komend jaar het chalet op de Lemelerberg restylen, zodat het er weer jaren tegen kan en er prachtig uit komt te zien. Vandaar dat het huisje in 2018 niet gehuurd kan worden.

Chalet uit Oostenrijk
In 1925 liet de Twentse textielfabrikant Abraham Ledeboer dit chalet als bouwpakket helemaal uit Oostenrijk overkomen om te dienen als theehuis. De familie Ledeboer ging dikwijls vanuit Almelo op de fiets naar het chalet om op het terras of in de vallei thee te drinken. Dienstbodes werden vooruitgestuurd met de sjees om alvast alles klaar te zetten. Bij winterse omstandigheden werd er vanuit het chalet gelanglauft. Stille getuigen daarvan zijn de langlaufskies die nog steeds op de zolder van het chalet liggen. De kinderen gingen in die tijd mee met de slee.

Vanaf het vakantiehuis wandel je zo de over de Lemelerberg - foto, Mark Zekhuis

Prachtig uitzicht vanaf de veranda - foto, Hans Dijkstra

Vooraanzicht - foto, Hans Dijkstra

Schuurtje naast het zomerhuisje - foto, Hans Dijkstra

Uitzicht over de Lemelerberg - foto, Hans Dijkstra