Wandel- en fietsroutes rondom het Vliegveld

lonnekermeer14

Het typisch Twentse landschap tussen Hengelo, Enschede en Oldenzaal is enorm de moeite waard. Al eeuwenlang werken, wonen en genieten mensen in dit landschap. Wij vinden het belangrijk dat dit gebied wordt ontwikkeld met oog voor kwaliteit voor mens, plant en dier.

Natuurgebieden Landschap Overijssel

Het voormalige vliegveld ligt te midden van maar liefst vijf natuurgebieden die in beheer van Landschap Overijssel zijn: Lonnekermeer, Lonnekerberg, 't Holthuis, Hof Espelo en de Wildernis. De natuurgebieden worden in 2016 verbonden door de nieuwe EHS (in eigendom bij de provincie) op de voormalige luchtmachtbasis. Ondermeer via een prachtige uitkijkplaats beleef je natuur en historie.

Bezoekerscentrum: Koetshuis op Hof Espelo

Het historische koetshuis op Hof Espelo doet dienst als bezoekerscentrum van Landschap Overijssel, met activiteiten voor jong en oud. Zo zijn er middagen waarop kinderen nestkastjes kunnen timmeren en er is een Klauterwoud (natuurspeelplaats). Ook starten allerlei wandel- en fietsroutes vanaf het koetshuis en kun je er terecht voor koffie en thee. Meer info & openingstijden.

Nog veel meer routes met de gratis routeapp en op de website van Landschap Overijssel

Landschap Overijssel wil mensen inspireren om er vaker op uit te gaan en nog meer te ontdekken in en te genieten van natuur&landschap. Daarom is de routeapp ‘Wandelen in Overijssel’ ontwikkeld. Inmiddels staan meer dan 50 routes in de wandelapp, waarvan zo'n 15 in de omgeving van Hof Espelo. Nieuwsgierig? Zoek op ‘Wandelen in Overijssel’ in de app- of playstore en download de gratis routeapp. Liever fietsen? Zoek naar 'Fietsen in Overijssel'.

Voor mensen die tijdens de route geen telefoon of tablet willen gebruiken, staan de routes ook op de website.

Logo App.O.Wandelen.recht.kl

Bekijk alle routes >>

 

Prachtige Fliegerhorst wandeling 13 km
parallax vliegbasistwenthe
Fietsroute Fliegerhorst
parallax vliegbasistwenthe
Fietsroute over voormalig Vliegveld Twenthe, o.a. langs oude militaire objecten die zijn omgevormd tot kunstwerken
Route Lonnekerberg
parallax vliegbasistwenthe
Mooie wandelroute over de Lonnekerberg
Route Gabriel Davina Hof Espelo
parallax vliegbasistwenthe
Historische wandelroute vanaf koetshuis, met info over Gabriel Davina, de oude rentmeester van Hof Espelo
Landschap Overijssel en de voormalige luchtmachtbasis Twente
parallax vliegbasistwenthe