Bachmobile in het Dal van de Mosbeek

Dal van de Mosbeek

Aanmelden
0 km
Bij bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek

Bachmobile in het Dal van de Mosbeek

Deze zomer vindt er een bijzonder initiatief plaats in het Twents landschap: De Bachmobile!

Het muzikaal duo Saskia Frijns (viool) en Bart Folkers (altviool) trekt erop uit met de Bachmobile, een bakfiets waarmee zij de muziek van Bach de natuur in brengen. Bart en Saskia strijken neer op de mooiste locaties midden in de natuur, waar u de tijdloze muziek van Bach kunt ervaren op een plek waar deze anders nooit klinkt.

Het duo geeft op verschillende locaties korte concertjes van ongeveer 15 minuten, die perfect aansluiten op verschillende wandelroutes. Dankzij ondersteuning van het Fonds Podiumkunsten zijn de concertjes gratis te bezoeken. Wel is reserveren vooraf noodzakelijk: dit kunt u doen via de website www.bachmobile.nl.

Data
Vrijdag 23 juli: 12:00 uur en 13:00 uur, Molen van Frans, Mander
Vrijdag 23 juli: 15:00 uur en 16:00 uur, Galgenberg, Mander
Zaterdag 24 juli: 12:00 uur en 13:00 uur, Watermolen Frans, Mander
Zondag 25 juli: 11:00 uur en 12:00 uur, Rotstuin Kasteel Twickel

Over het duo
Saskia Frijns en Bart Folkers zijn twee professionele musici die al jaren een viool-altvioolduo vormen. Eerder speelden ze al op vele verschillende locaties, onder meer tijdens de NJO Muziekzomer in Gelderland.

Saskia Frijns groeide op in Maastricht en studeerde aan de conservatoria van Maastricht en Utrecht. Bart Folkers is een geboren Twentenaar en studeerde aan de conservatoria van Utrecht en Rotterdam. Beiden zijn ze zeer actief als uitvoerend musicus en spelen ze regelmatig in professionele orkesten en ensembles.

Saskia: “Het afgelopen jaar was een vreemd jaar waarin we amper konden werken. Dankzij alle tijd die we in de zomer van 2020 overhielden, heb ik een nieuwe hobby gevonden: fietsen. En dan vooral in de Twentse natuur! Ik kom zelf uit Limburg, maar echt ontdekt hoe bijzonder Twente is en hoeveel prachtige plekken er in de natuur verstopt zitten. Ik dacht toen al: het zou zo mooi zijn als we de muziek hier naartoe konden brengen.”

Reservering en informatie
Wilt u erbij zijn? Reserveer dan een plek voor één van de concertjes op www.bachmobile.nl De ruimte per locatie is beperkt, dus wees er snel bij! Ook voor actuele informatie over de data en locaties kunt u een kijkje nemen op de website.

Over deze activiteit

Bachmobile in het Dal van de Mosbeek

Dal van de Mosbeek

  • 23 juli 2021, 12:00 - 13:00
    24 juli 2021, 12:00 - 13:00

  • Bij bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek

    Bij bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek, Bergweg 8 in Mander

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?