Kasteelconcert orkest Het Britten

27 juni 2021 - Landgoed De Horte

0 km

Kasteelconcert het Britten

De Horte - Landschap Overijssel Dalfsen | 14:30 en 16:00 uur
Het mag eindelijk weer! In opdracht van de Overijsselse Kastelen Stichting organiseert Landschap Overijssel i.s.m. de Stichting Benjamin Britten Orkesten twee concerten voor maximaal 50 m/v publiek in de tuin van Landgoed de Horte, beheerd door Landschap Overijssel, in Dalfsen. Een veilig concert, buiten en met beperkt publiek, maar wel een concert met live publiek! wat hebben we daar naar uitgekeken.

Het programma

 • A.Dvorak Sonatine Op 100 in G groot bewerking Claus Dieter Ludwig
 • C.Saint Saens 'Andantino' voor cello en strijkorkest bewerking Ben de Ligt prijswinnaar Britten Celloconcours 2021
 • B.Bartok Roemeense dansen
 • M.Skoryk Melody uit de film “The High Pass” bewerking Ben de Ligt Charlotte Kouwe – viool
 • A.Piazzolla Violentango bewerking Kjell Hählen Kilian van Rooij – viool

Prijswinnaars Britten Concours
Elk jaar vindt het Britten Concours plaats in Zwolle, om het jaar voor viool/contrabas en voor altviool/cello. Deelnemers zijn tussen 10 en 18 jaar oud en de prijswinnaars zijn het aanstormende muziektalent waar we in de toekomst nog veel van gaan horen.

Violiste Charlotte Kouwe
Zij won in 2020 een 2e prijs bij het Britten Vioolconcours. Door de coronapandemie kon zij nog niet eerder optreden met het Britten Jeugd Strijkorkest, een prijs die zij won bij het concours. Op 12 en 13 juni 2021 vindt het Britten Celloconcours plaats. Een prijswinnaar van het concours in categorie II (13 t/m 15 jaar) zal tijdens dit concert optreden met het Britten Jeugd Strijkorkest.

Kilian van Rooij
Hij kreeg les van Vera Beths en studeerde cum laude af aan de Royal Academy of Music in Londen. Violist Kilian van Rooij is een sterviolist. Onlangs verhuisde hij naar Zwolle en kwam in contact met het Britten Jeugd Strijkorkest waarmee een samenwerking tot stand kwam. Kilian's indringende vioolspel is een bron van inspiratie voor de Britteners en zeker ook voor zijn publiek!

Tickets bestel je hier!

Het Britten jeugd strijkorkest

27 juni twee concerten in de tuin van De Horte

Over deze activiteit

Kasteelconcert orkest Het Britten

Landgoed De Horte

 • 27 juni 2021, 13:30 - 14:30
  27 juni 2021, 16:00 - 17:00

 • Landgoed De Horte, Dalfsen
  plan je route

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?