Evenement

Dag van het Kasteel – Geniet van een concertwandeling en het erfgoed

Muziekwandeling
Foto Lisanne Sinnema
Horte

Maandag 20 mei - 2e Pinksterdag – organiseren wij in samenwerking met iGNITE! Music Agency de Dag van het Kasteel met een speciaal programma op Buitenplaats de Horte. Je kan genieten van diverse live muzikanten tijdens een concertwandeling door de prachtige natuur op en om het landgoed. Van 12.00 tot 17.00 uur is iedereen van harte welkom. Meld je vooraf wel aan voor de wandeling met livemuziek.

Wandeling
De rondleiding start bij huis de Horte. Onder begeleiding van een gids van Landschap Overijssel gaat deze wandeling door het huis waarbij stil wordt gestaan bij dit prachtige erfgoed. Vervolgens gaat de wandeling buiten verder door de mooie natuur op het landgoed. Onderweg kom je bij een aantal korte concerten. Binnenkort meer informatie over de artiesten.

Aanmelden
De 1e groep start om 12.30, 2e groep om 13.00 en 3e groep om 13.30 uur. We wandelen ongeveer 2 uur.

Buitenplaats de Horte
Buitenplaats de Horte is begin 17e eeuw aangelegd in overwegend Franse stijl. Bijzonder is dat het landgoed nog compleet is. Veel gebouwen zijn op de monumentenlijst geplaatst. Het is een belangrijk tuin- en cultuurhistorisch complex. Onder de rijksbescherming vallen onder andere: Huis De Horte, de tuin, 't Witte Huis, boerderij de Horteboer, de tuinmanswoning, het prieel en de druivenkas. Op het landgoed leven tal van dieren waaronder de bunzing, das, otter, hermelijn, lijster, wielewaal en het visdiefje. In de natuurakkers bloeien margriet en boterbloem. In het water leven voorn, zeelt en snoek. En natuurlijk de ringslang. Tijdens de Dag van het Kasteel worden veel verborgen verhalen verteld over de natuur en cultuur van De Horte. En over de unieke historie van het landschap in Overijssel, vroeger en nu.

Barista in de tuin van de Horte
Wil je op eigen gelegenheid wandelen en genieten van de tuin van De Horte dan kan dat natuurlijk ook. Er is tijdens de Dag van het Kasteel een barista aanwezig met een koffiekar waar je een lekker kopje koffie, thee, limonade en eigengemaakte lekkernij kunt kopen.

Praktische informatie over de excursie:

  • Honden zijn niet toegestaan bij deze excursie (hulphond uitgezonderd).
  • De wandeling is ongeveer 5 kilometer.
  • Je hoeft geen ticket te printen, wij hebben een deelnemerslijst.
  • Heb je een vraag of lukt het aanmelden niet? Neem dan contact met ons op:

Restitutiebeleid
Wanneer je wil afzien van deelname aan de excursie dan dient dit minimaal 48 uur voor aanvang van de excursie gemeld te worden. Na 48 uur heb je geen recht op restitutie. Bij annulering door Landschap Overijssel ontvang je je betaalde deelnamekosten 100% terug.

Privacywetgeving
Tijdens deze activiteit worden mogelijk foto’s gemaakt in opdracht van Landschap Overijssel. Kijk op www.landschapoverijssel.nl/privacyverklaring voor meer informatie. Indien je hier bezwaar tegen hebt, neem dan contact op via communicatie@landschapoverijssel.nl of 0529 – 401731.

LO125361600

Al vanaf € 2,- per maand steun je natuur & landschap!

Ben jij al donateur?
Elke vierkante meter helpt!

Help jij mee om ons landschap te beschermen? Alleen samen kunnen we het verschil maken.

Steun ons