Excursie "Herfst in zicht"

25 september 2021 - Het Reestdal

Wheem, Bennink fotografie
Excursie
Geschikt voor kinderen Het hele gezin Excursie Bij bezoekerscentrum De Wheem

Met een gids van het landschap ga je op pad en ontdek je meer over de herfst en haar bijzonderheden. De natuur laat in deze periode haar mooiste kleuren zien, dus kom en geniet mee!

De bladeren hebben prachtige tinten, de paddenstoelen schieten de grond uit en de insecten kruipen langzaam maar zeker weg voor de aankomende rustige koudeperiode. De herfst is in volle gang! De gids weet veel te vertellen over de herfstperikelen in de natuur. Waarom kleuren de bladeren? Waarom zie je paddenstoelen vooral in de herfst en welke planten en kruiden zijn eetbaar of hebben medicinale eigenschappen. Op deze vragen en meer geeft de gids antwoord.

Data
We organiseren de excursie op 25 september 2021. De wandeling start om 13:30 uur en duurt ruim 2 uur. Aanmelden is noodzakelijk om de groepsgrootte te beperken.

Inschrijven via de website is niet meer mogelijk. Wilt u graag deelnemen aan deze excursie stuur dan een mailtje aan: louiset.vos@landschapoverijssel.nl

Kosten
De kosten zijn € 5, - per volwassene en € 2,50 per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee. Tip: trek stevige schoenen aan.

Ben je nog geen donateur?
Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf €20,- per jaar. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Wij houden rekening met de richtlijnen van het RIVM
Bij de uitvoer van de excursie hanteren we uiteraard de richtlijnen van het RIVM. We overschrijden de maximale groepsgrootte niet en bij aanvang noteren we je naam en telefoonnummer nogmaals. Wil je mee, dan meld je je vooraf online aan. Zonder aanmelding kun je niet mee. Mocht je (of iemand uit het gezin) corona-gerelateerde gezondheidsklachten hebben, wil je het dan laten weten? Ik kan dan je plaats beschikbaar stellen aan een ander. Doe dit uiterlijk 48 uur van te voren

Over deze activiteit

Excursie "Herfst in zicht"

Het Reestdal

 • 25 september 2021, 13:30 - 15:30

 • € 0,00 per donateur
  € 5,00 per persoon

 • De Wheem
  plan je route

 • Geschikt voor kinderen

  Geschikt voor kinderen

 • Het hele gezin

  Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin

 • Excursie

  Tijdens deze activiteit ga je met een gids op pad

 • Bij bezoekerscentrum De Wheem

  Deze activiteit start bij bezoekerscentrum De Wheem, Oud Avereest 22 in Balkbrug

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?