Informatieve Natura 2000-excursies over de Lemelerberg

Lemelerberg

Lemelerberg, foto: Nico Kloek
Excursie
Excursie In open landschap

Op vrijdag 29 oktober organiseert Landschap Overijssel twee Natura 2000-excursies voor belangstellenden uit de omgeving over de Lemelerberg. In het natuurgebied worden momenteel werkzaamheden uitgevoerd. Op verschillende plekken maakt bos plaats voor een afwisselend heidelandschap met jeneverbes, bomen, hakhout en stuifzand.

De excursies beginne ’s middags om 15.30 uur en duren circa anderhalf uur. Wandelschoenen of stevige laarzen zijn aan te raden. Een verrekijker meenemen kan leuk zijn! Vóór vertrek lichten terreinbeheerder Hans Dijkstra en projectmanager Natura 2000 Lemelerberg Rien Heerdink de (aanpak van de) werkzaamheden toe. Tijdens de uitleg en natuurlijk ook tijdens de wandelingen is er volop gelegenheid voor vragen.

Er is plaats voor 50 deelnemers. Bij meer belangstelling organiseert Landschap Overijssel extra excursies. Aanmelden kan via het aameldformulier onderaan deze webpagina. Zitten de excursies vol? Stuur dan een mail naar info@landschapoverijssel.nl en geef daarin je interesse door, zodat je op de reservelijst komt.

Ben je nog geen donateur?

Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf €20,- per jaar. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Wij houden rekening met de richtlijnen van het RIVM

Bij de uitvoer van de excursie hanteren we uiteraard de richtlijnen van het RIVM. We houden. Mocht je (of iemand uit het gezin) corona-gerelateerde gezondheidsklachten hebben, wil je het dan laten weten? We kunnen dan je plaats beschikbaar stellen aan een ander. Doe dit uiterlijk 48 uur van te voren.

Over deze activiteit

Informatieve Natura 2000-excursies over de Lemelerberg

Lemelerberg

  • Excursie

    Tijdens deze activiteit ga je met een gids op pad

  • In open landschap

Aanmelden

Aantal deelnemers

Deze activiteit gaat door bij 4 deelnemers. Er is plaats voor 50 deelnemers.

Persoonsgegevens

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?