Evenement

Kennisdag Groene Historie in het veld

Hoogstamfruit snoeien 2024 2
N 52° 29.556' E 006° 12.077'

Over dit event

Lodewijk van Kemenade neemt ons mee in de wereld van wilde bomen en struiken. Waar staat nog echt inheems materiaal en hoe bescherm je dat? In de pauze is er volop gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen. Daarna gaan we verder met de historie van jouw groene werkplek. Die is vaak heel interessant, maar hoe kom je aan de informatie. We leren je hoe je vrij eenvoudig een schat aan informatie boven tafel krijgt. Tot slot een korte update over de boerenlandvogels. Hebben die iconen van het oude boerenland een toekomst? We sluiten af met een drankje met gelegenheid tot napraten.

Resultaat

Na deze middag weet je niet alleen waar we het over hebben als we praten over wilde bomen en struiken maar weet je ook hoe je zelf eenvoudig meer te weten kan komen over de plek waar je werkt of die je boeit. Daarnaast heb je een gezellige middag met mensen met dezelfde interesses.

Voor wie?

Deze middag is voor alle vrijwilligers die zich inzetten voor natuur en landschap. Voor wie meer wil weten over de groene geschiedenis of je eigen groene werkplek. En of je nu als vrijwilliger in het landschapsbeheer of als gids werkt, op een terrein van Landschap Overijssel of van een particulier, dat maakt niet uit. Iedereen die zich inzet voor natuur en landschap is van harte welkom.

Programma

13.00 uur Inloop met koffie/thee.

13.30 uur Welkom.

13.35 uur Lezing Wilde Bomen en struiken door Lodewijk van Kemenade.

14.30 Pauze.

15.15 Ontdek je plekje; Hoe kun je zelf op eenvoudige wijze veel over de geschiedenis van jouw plek te weten komen.

15.50 uur Boerenlandvogels; waar staan we nu?

16.10 uur Afsluiting en aansluitend napraten met elkaar.

Meer informatie

Deelname is gratis voor iedereen die groen vrijwilligerswerk uitvoert. Er is echter wel beperkt plek. Heb je je aangemeld en kun je onverwachts toch niet? Meld je af via de site zodat een ander gebruik kan maken van jouw plek.