Afgelast: Kinderactiviteit ‘Proeven uit de natuur’

18 mei 2022 - Hof Espelo

Kinderactiviteit
Geschikt voor kinderen Voor kids Bij bezoekerscentrum Koetshuis Hof Espelo

Hoe smaken paardenbloemen en madeliefjes? Kom naar de kindermiddag ‘Proeven uit de natuur’ op woensdagmiddag 18 mei en ontdek of je het lekker vindt. Kinderen gaan samen met vrijwilligers van Landschap Overijssel de natuur in op zoek naar wat voor lekkers de natuur biedt. De middag is van 14.30 tot ongeveer 16.30 uur.

In de natuur vind je veel lekkernijen die je kunt eten. Denk aan bramen, brandnetel, vlierbloesem, wilde viooltjes en paardenbloemen. Het leukste is dat je zelf een beetje boter gaat maken om daar kruidenboter van te maken. We maken pesto en er worden pannenkoekjes met paardenbloem gebakken. Je gaat samen op zoek naar het ‘eetbare’ van de natuur. Omdat je niet zomaar alles mag plukken en eten, leer je ook welke planten en bloemen niet goed voor je zijn. Het leukste en spannendste is natuurlijk het proeven. Dat doen we na afloop. De middag is leuk en leerzaam voor kinderen van 6 tot ongeveer 12 jaar.

De excursie gaat door bij minimaal 4 deelnemers.

Data
We organiseren deze kindermiddag op 18 mei 2022. De middag start om 14.30 uur en duurt ongeveer 2 uur. Aanmelden is noodzakelijk om de groepsgrootte te beperken.

Ben je nog geen donateur?
Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf €24,- per jaar. Voor meer informatie kijk hier

Over deze activiteit

Afgelast: Kinderactiviteit ‘Proeven uit de natuur’

Hof Espelo

 • 18 mei 2022, 14:30 - 16:30

 • € 3,00 per donateur
  € 3,00 per persoon

 • Bezoekerscentrum het Koetshuis, Weerseloseweg 259, Enschede
  plan je route

 • Geschikt voor kinderen

  Geschikt voor kinderen

 • Voor kids

  Deze activiteit is speciaal geschikt voor kinderen

 • Bij bezoekerscentrum Koetshuis Hof Espelo

  Bij bezoekerscentrum Koetshuis Hof Espelo, Weerseloseweg 259 in Enschede

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?