Wat kriebelt en krioelt er in het water van de Mosbeek? Pak een schepnetje en ontdek op 1 mei tijdens de kindermiddag ‘Waterbeestjes’, wat er zoal leeft in en rond het water van de Mosbeek. Samen met de educatievrijwilligers van het Waterschap gaan kinderen met netjes en loepjes op zoek naar kleine waterdieren. De middag is van 15.00 tot ongeveer 17.00 uur bij Watermolen Frans. Kinderen tussen de vier en twaalf jaar zijn van harte welkom. Graag vooraf aanmelden.

Visjes, slakken, torretjes en kikkers. Ja, in en rond water is heel veel leven. Kinderen gaan met schepnetjes en loepen op ontdekkingstocht bij Watermolen Frans. Welke diertjes vinden ze? Hoe heten die diertjes? Waarom houden deze beestjes zo van water en in wat voor kwaliteit water leven ze? Is de kwaliteit van het water in de Mosbeek eigenlijk wel goed? De kinderen krijgen zoekkaarten mee en leren zo welke beestjes hier leven. Leuk, leerzaam en spannend. De middag gaat ook door bij regen, want dan zijn de waterbeestjes op hun best!

Praktische informatie:

  • Deze activiteit organiseren wij in samenwerking met het Waterschap Vechtstromen, daarom zijn er geen kosten voor deze kinderactiviteit.
  • Je hoeft geen ticket te printen, het kinderteam heeft een deelnemerslijst.
  • Tip: trek kleren aan die vies mogen worden en regenlaarzen.
  • Het is de bedoeling dat de ouders bij de middag blijven.
  • Heb je een vraag of lukt het aanmelden niet? Neem dan contact met ons op:

Het Bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek zoekt vrijwilligers om het team te versterken. We zijn vooral opzoek naar gidsen en vrijwilligers voor het kinderactiviteitenteam. Belangstelling of wil je meer informatie? Stuur een mailtje naar louiset.vos@landschapoverijssel.nl

Restitutiebeleid
Wanneer je wil afzien van deelname aan de excursie dan dient dit minimaal 48 uur voor aanvang van de excursie gemeld te worden. Na 48 uur heb je geen recht op restitutie. Bij annulering door Landschap Overijssel ontvang je je betaalde deelnamekosten 100% terug.

Privacywetgeving
Tijdens deze activiteit worden mogelijk foto’s gemaakt in opdracht van Landschap Overijssel. Kijk op www.landschapoverijssel.nl/privacyverklaring voor meer informatie. Indien je hier bezwaar tegen hebt, neem dan contact op via communicatie@landschapoverijssel.nl of 0529 – 401731.