Er zijn extra tickets beschikbaar!

In het voorjaar worden onze lammetjes geboren! Om dat te vieren openen wij op zaterdag 23 maart de Schaapskooi op de Lemelerberg in Giethmen voor de traditionele Lammetjesdag. Kom de lammetjes van dichtbij bewonderen en knuffelen, het zijn er dit jaar meer dan 150. Hoe snel groeit een lammetje en hoe herkent het zijn eigen moeder? Onze herders zijn er om al je vragen te beantwoorden. Wandel over de gezellige streekmarkt en geniet van het sfeervolle erf van de schaapskooi. In 6 tijdvakken kun je ze komen bekijken, dus meld je wel van tevoren aan.

Gezellige familiedag
De lammetjes hebben er zin in en springen en dartelen vrolijk met elkaar door het weiland. Als je wilt, mag je een lammetje knuffelen en aaien. Voel zelf hoe zacht ze zijn. Hoe leuk is dat? Stel je vragen aan onze herders en wandel over de gezellige streekmarkt. Geniet onder het genot van een kop koffie met verschillende lekkernijen (o.a. koffie met taart, warme stroopwafel, broodjes, pannenkoeken en poffertjes) op het sfeervolle erf van de schaapskooi.

Knutselen
De kinderen vermaken zich natuurlijk uitstekend rond de schaapskooi. Eenmaal uit geknuffeld, kunnen de kinderen aanschuiven bij één van de leuke knutselactiviteiten, zoals het timmeren van een houtenschaapje. De kosten bedragen € 1,- en kun je ter plekke voldoen.

Heidebeheer
De schapen zijn er natuurlijk niet voor niks. Ze begrazen de heide en helpen ons hierbij met het beheer van de natuur op de Lemelerberg. Onze herders zijn aanwezig voor het geven van informatie en zie je de honden aan het werk bij de schapen drijfexcursies.

Aanmelden
Meld je via deze link aan en kies uit de verschillende tijdvakken.
Let op, kies eerst links voor een tijdvak (tussen 10.00 en 15.00 uur) en daarna rechts voor een ticket. Per tijdvak kunnen maximaal 300 personen komen, zodat er voor iedereen tijd en ruimte is om de lammetjes te knuffelen en aan te sluiten bij de knutselactiviteiten. Tip: trek kleren aan die vies mogen worden.

Kosten
De entree bedraagt € 4,- euro per persoon. Voor donateurs van Landschap Overijssel en kinderen tot en met 12 jaar is de toegang gratis.

Praktische informatie:

  • Kom als het kan op de fiets!
  • Honden mogen mee mits ze zijn aangelijnd.
  • We hebben niet overal een pinautomaat, neem daarom ook contant geld mee.
  • Je hoeft geen ticket te printen, wij hebben een deelnemerslijst.
  • Heb je een vraag of lukt het aanmelden niet? Neem dan contact met ons op:

Restitutiebeleid
Wanneer je wil afzien van deelname aan de excursie dan dient dit minimaal 48 uur voor aanvang van de excursie gemeld te worden. Na 48 uur heb je geen recht op restitutie. Bij annulering door Landschap Overijssel ontvang je je betaalde deelnamekosten 100% terug.

Privacywetgeving
Tijdens deze activiteit worden mogelijk foto’s gemaakt in opdracht van Landschap Overijssel. Kijk op www.landschapoverijssel.nl/privacyverklaring voor meer informatie. Indien je hier bezwaar tegen hebt, neem dan contact op via communicatie@landschapoverijssel.nl of 0529 – 401731.