Natura 2000-excursie Aamsveen

18 mei 2022 - Aamsveen

Aamsveen-vogelkijkhut
Excursie
Excursie In open landschap

Laggzone en hoogveen vormen weer één geheel

In het Aamsveen is veel veranderd. Na ruim acht maanden van grootschalige natuurwerkzaamheden oogt de laggzone - het overgangsgebied tussen het hoogveen en de stuwwal van Oldenzaal-Enschede - een stuk ruiger en weidser. Visueel vormt dit bijzondere deel van het hoogveengebied weer één geheel met het hoogveen. De ingrepen zijn bedoeld om de almaar voortschrijdende verdroging en verzuring - en daardoor achteruitgang van de biodiversiteit - van het gebied tegen te gaan. Tijdens deze excursie wandelt u langs meerdere locaties waar ingrepen zijn gedaan en ziet u hoe de prille natuur zich ontwikkelt. Ook krijgt u uitleg over wat zich onder- en bovengronds nu allemaal afspeelt.

De werkzaamheden liggen tijdens het broedseizoen stil. Eind augustus worden de puntjes op de i gezet en vinden de laatste zaken plaats. Welke dat zijn, hoort u onderweg. Daarna is het hoogveen zelf aan de beurt. Omdat dit samen met de Duitse partners moet gebeuren (het hoogveen ligt voor het grootste deel op Duits grondgebied), zijn de plannen hiervoor nog gedeeltelijk in de maak. Ook is een Europese subsidie aangevraagd om de werkzaamheden gezamenlijk uit te kunnen voeren. Afhankelijk hiervan starten nieuwe werkzaamheden op zijn vroegst in 2023.

Geïnteresseerd in wat er tot nu toe is gedaan? Meld u dan aan! Deelname is kosteloos, laarzen of goede schoenen zijn verstandig en een verrekijker maakt het extra leuk!

Over deze activiteit

Natura 2000-excursie Aamsveen

Aamsveen

 • 18 mei 2022, 18:30 - 20:30

 • € 0,00 per donateur
  € 0,00 per persoon

 • Aamsveen (startpunt volgt na inschrijving)
  plan je route

 • Excursie

  Tijdens deze activiteit ga je met een gids op pad

 • In open landschap

Aanmelden

Aantal deelnemers

Deze activiteit gaat door bij 1 deelnemer. Er is plaats voor 80 deelnemers.

Persoonsgegevens

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?