Wij verzorgen de komende periode weer een aantal bijzondere ‘Op Stap’ excursies langs de Regge. Wat niet mag ontbreken is een combinatie van een wandel- en vaarexcursie op de Enterse Zomp vanuit Rijssen. De combinatie van varen over de Regge van Rijssen naar Exoo via de nieuwe meanders en het terugwandelen geeft een prachtige kijk op dit deel van het Reggedal en is een bijzondere beleving van flora en fauna. Tijdens deze bijzondere Op Stap excursie bekijken we de Regge van twee kanten; van de oever en vanaf het water. De excursie start op de Zomp vanuit Rijssen en duurt ongeveer 2,5 uur.

Onderweg op het water zijn bijzondere watervogels te zien, waaronder (als we geluk hebben) een prachtige ijsvogel die bij Exoo nestelt en op vissen aast. Langs de oevers en op het water vind je bijzondere flora, zoals de watergentiaan, de plomp, de kikkerbeet, watermunt en waterlelies. Tijdens de vaart vertelt één van de schippers over de historie van de Enterse zomp. De zomp speelde, met name tussen 1750 en 1850, een belangrijke rol in de binnenvaart in het oosten van Nederland. Aangekomen bij Exoo drinken we een kop koffie of thee en wandelen daarna langs de oostzijde van de Regge terug richting de Pelmolen. Tijdens de wandeling vertellen de gidsen over wat er allemaal te zien en te ontdekken valt aan de bomen en planten die we tegenkomen. En opzij kijkend naar de Regge ervaar je een compleet andere beleving van de natuur in het Reggedal, nu vanaf de wal. Stevig schoeisel en enige lenigheid is hierbij wel wenselijk, omdat het modderig kan zijn.

Wanneer?
We organiseren deze OpStap excursie op 13 juli en 24 augustus 2024. De excursie start om 09.30 uur. Aanmelden is noodzakelijk om de groepsgrootte te beperken.

Praktische informatie over de excursie:

  • De excursie gaat door bij minimaal 8 deelnemers.
  • Honden zijn niet toegestaan bij deze excursie (hulphond uitgezonderd).
  • De wandeling is ongeveer 3 kilometer, varen is ongeveer 45 minuten.
  • Je hoeft geen ticket te printen, de gidsen hebben een deelnemerslijst.
  • Heb je een vraag of lukt het aanmelden niet? Neem dan contact met ons op:

Kijk voor meer ‘OpStap’ excursies op www.landschapoverijssel.nl/opstap2024

Restitutiebeleid
Wanneer je wil afzien van deelname aan de excursie dan dient dit minimaal 48 uur voor aanvang van de excursie gemeld te worden. Na 48 uur heb je geen recht op restitutie. Bij annulering door Landschap Overijssel ontvang je je betaalde deelnamekosten 100% terug.

Privacywetgeving
Tijdens deze activiteit worden mogelijk foto’s gemaakt in opdracht van Landschap Overijssel. Kijk op www.landschapoverijssel.nl/privacyverklaring voor meer informatie. Indien je hier bezwaar tegen hebt, neem dan contact op via communicatie@landschapoverijssel.nl of 0529 – 401731.