AFGELAST: Wandeling ‘Bomen op Hof Espelo’

30 januari 2022 - Hof Espelo

Foto: Nico Kloek
Excursie
Het hele gezin Excursie In het bos Bij bezoekerscentrum Koetshuis Hof Espelo

De excursie van 30 januari 2022 is afgelast. Wij hebben onze activiteiten tot 6 februari afgelast ivm de maatregelen omtrent het Coronavirus.

Wat weet jij eigenlijk van bomen? Ze staan stevig met hun wortels verankerd in de grond, leveren nootjes en fruit en geven schaduw en koelte. Aan het einde van hun leven kunnen we er zelf warm bij zitten.

Maar wist je ook dat bomen samenwerken met andere bomen in hun omgeving? Met elkaar communiceren via schimmels onder de grond? Dat ze andere bomen waarschuwen voor het gevaar van vraat door insecten? En hoe oud zou een beukeboom zijn met een stam zo dik als je vuist? Deze en andere vragen worden door onze gidsen beantwoord tijdens de wandeling ‘Bomen op Hof Espelo’. Er gaat een wereld voor je open!

Data
We organiseren deze excursie op 30 januari 2022. De wandeling start om 13:30 uur en duurt ruim 2 uur. Aanmelden is noodzakelijk om de groepsgrootte te beperken.

Kosten
De kosten zijn € 5, - per volwassene en € 2,50 per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee. Tip: trek stevige schoenen aan.

Ben je nog geen donateur?
Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf €20,- per jaar. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Wij houden rekening met de richtlijnen van het RIVM

Over deze activiteit

AFGELAST: Wandeling ‘Bomen op Hof Espelo’

Hof Espelo

 • 30 januari 2022, 13:30 - 15:30

 • € 0,00 per donateur
  € 5,00 per persoon

 • Hof Espelo
  plan je route

 • Het hele gezin

  Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin

 • Excursie

  Tijdens deze activiteit ga je met een gids op pad

 • In het bos

  In het bos

 • Bij bezoekerscentrum Koetshuis Hof Espelo

  Bij bezoekerscentrum Koetshuis Hof Espelo, Weerseloseweg 259 in Enschede

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?