AFGELAST: Wandeling 'Langs boerenerven'

5 februari 2022 - Dal van de Mosbeek

Watermolen Bels, foto: Ruud Ploeg
Excursie
Het hele gezin Excursie Bij bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek

Wij hebben onze activiteiten tot 6 februari afgelast ivm het nog steeds toenemende aantal besmettingen.


Het boerenerf in het landschap
Wat zijn de typische kenmerken van Twentse boerenerven? Ontdek het tijdens de wandeling ‘Boerenerven’ in het Dal van de Mosbeek. De gids van Landschap Overijssel vertelt onderweg meer over stiepeltekens, hallenhuisboerderijen en andere bijzonderheden. Cultuur en natuur in één wandeling!

Waar dienen stiepeltekens voor? En welke verschillende soorten boerderijen heb je in Twente? De wandeling ‘Boerenerven’ geeft je een mooi kijkje in de rijke Twentse geschiedenis terwijl je ook nog geniet van het prachtige coulissenlandschap in het Dal van de Mosbeek. De boerenerven liggen namelijk tussen houtwallen, akkers en houtbosjes. Waarom dat zo is, hoor je ook tijdens deze middag. Tip: trek warme kleding en stevige schoenen aan.

Data
We organiseren de excursie op 5 februair 2022. De wandeling start om 14:00 uur en duurt 2,5 uur. Aanmelden is noodzakelijk om de groepsgrootte te beperken.


Kosten
De kosten zijn € 5, - per volwassene en € 2,50 per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Ben je nog geen donateur?
Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf €20,- per jaar. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Wij houden rekening met de richtlijnen van het RIVM

Foto: Loekie van Tweel
voorbeeldgebieden van overijssel

Meer weten over het Dal van de Mosbeek

Wil je graag meer weten over het Dal van de Mosbeek en hoe het is ontstaan? Bekijk dan deze voorbeeldgebieden op onze website.

Weide en hooiland: Dal van de Mosbeek

Over deze activiteit

AFGELAST: Wandeling 'Langs boerenerven'

Dal van de Mosbeek

 • 5 februari 2022, 14:00 - 16:30

 • € 0,00 per donateur
  € 5,00 per persoon

 • Parkeren bij Infocentrum IJs & Es, Bergweg 8 in Mander
  plan je route

 • Het hele gezin

  Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin

 • Excursie

  Tijdens deze activiteit ga je met een gids op pad

 • Bij bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek

  Bij bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek, Bergweg 8 in Mander

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?