Waterfeest

Dal van de Mosbeek

Evenement
Het hele gezin Evenement Bij bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek

Waterfeest

Op zondag 8 september is het Waterfeest! Bij Watermolen Frans in Mander kun je op alle mogelijke manieren het water beleven. Kinderen kunnen waterdiertjes zoeken of zich wagen aan de kabelbaan over de molenkolk. De molenaars laten zien hoe het waterrad de enorme maalstenen in beweging zet, maar ook hoe je elektriciteit opwekt met water. Landschap Overijssel organiseert deze leuke dag in samenwerking met de Scouting Vasse. De middag is van 12.00 tot 16.30 uur, toegang is gratis.

Het draait om water tijdens het Waterfeest. Wat kun je allemaal met water? Hoe zorgt het water ervoor dat de molensteen draait? Dit alles ontdek je tijdens het Waterfeest. Durf je met een vlot of kabelbaan over de kolk? Of laat je je liever omtoveren tot een waternimf of ijsvogel? De middag is voor jong en oud, iedereen kan meedoen aan diverse activiteiten. Natuurlijk draait het waterrad Frans volop en vertelt de vrijwillige molenaar je graag de boeiende geschiedenis van deze eeuwenoude molen. Binnen is ook een expositie te bewonderen over de geschiedenis van deze ruim 300 jaar oude molen!

Praktische informatie

Het Waterfeest is zondag 8 september van 12.00 tot 16.30 uur. Locatie is Watermolen Frans in Mander. Toegang is gratis. Parkeren kan bij het nabij gelegen Infocentrum IJs & Es, Bergweg 8.

Over deze activiteit

Waterfeest

Dal van de Mosbeek

 • 8 september 2019, 12:00 - 16:30

 • € 0,00 per donateur
  € 0,00 per persoon

 • Parkeren bij Infocentrum IJs & Es, Bergweg 8 in Mander
  plan je route

 • Het hele gezin

  Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin

 • Evenement

  Deze activiteit vindt plaats op één locatie

 • Bij bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek

  Bij bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek, Bergweg 8 in Mander