Expositie en struinen 'zwammen’ op Hof Espelo

23 februari 2020 - Hof Espelo

Ruud Ploeg
Excursie
Het hele gezin Excursie In het bos

Tentoonstelling en struinen naar 'Zwammen'

Zwavelzwam, eikenvuurzwam, vermiljoenhoutzwam. Wat hebben deze zwammen gemeen en hoe zien ze eruit? Dat ontdek je tijdens de activiteitenmiddag ‘Zwammen’ op zondag 23 februari op landgoed Hof Espelo. Naast een gratis te bezoeken kleine maar fraaie expositie, kun je ook met paddenstoelkenners van de Nederlandse Mycologische Vereniging op zoek naar houtzwammen. De tentoonstelling is gratis doorlopend te bezoeken van 12.00 tot 16.00 uur. Om 13.30 uur is er een excursie waar je je, na aanmelding, bij aan kunt sluiten.

Een elfenbank herkennen de meesten van ons wel. Maar hoe zit het met de winterhoutzwam? Of het plooivlieswaaiertje en de vermiljoenhoutzwam? Tijd om dat te ontdekken. In bezoekerscentrum Het Koetshuis op landgoed Hof Espelo zijn op 23 februari diversezwammen van dichtbij te bekijken. Zo lijkt het plooivlieswaaiertje een saaie zwam. Maar draai je de tak waarop het groeit om, dan zie je een prachtige witte geplooide onderkant. En de eikenvuurzwam vind je alleen op oudere eiken, hoe ouder hij is hoe groter en mooier. Deze middag vertellen paddenstoelkenners van de Nederlandse Mycologische Vereniging (NMV) je graag meer over de vele soorten zwammen. Welke functie ze in de natuur hebben en hoe je ze herkent.

Excursie

Rond 13.30 uur is er een excusie. Natuurgidsen van de NMV nemen je mee over het landgoed. Onderweg vertellen ze je meer over de natuur van Hof Espelo en hopen we een aantal zwammen te vinden. Bijdrage voor de excursie is €5,00 per volwassene, €2,50 per kind. Graag ter plekke contant of met pin voldoen. Donateurs van Landschap Overijssel en hun gezinsleden mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas.

Praktische informatie
De activiteitenmiddag ‘Zwammen’ is zondag 23 februari. Het begint om 12.00 en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Locatie is bezoekerscentrum het Koetshuis, Weerseloseweg 259, de provinciale weg tussen Deurningen en Enschede.

Over deze activiteit

Expositie en struinen 'zwammen’ op Hof Espelo

Hof Espelo

 • 23 februari 2020, 13:30 - 15:30

 • € 0,00 per donateur
  € 5,00 per persoon

 • Bezoekerscentrum Koetshuis Hof Espelo
  plan je route

 • Het hele gezin

  Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin

 • Excursie

  Tijdens deze activiteit ga je met een gids op pad

 • In het bos

  In het bos

Aanmelden

Aantal deelnemers

Deze activiteit gaat door bij 1 deelnemer. Er is plaats voor 50 deelnemers.

Persoonsgegevens