Nieuws

Succesvolle boomdeeldagen: 68.000 bomen geplant

Boomdeeldag Rijssen-Holten
Boomdeeldag Rijssen-Holten 
N 52° 29.556' E 006° 12.077'

In de gemeenten Deventer, Zwartewaterland en Steenwijkerland werden dit weekend de laatste bomen uitgedeeld. Alle 20 deelnemende gemeenten hebben in de afgelopen maanden in totaal maar liefst 68.000 (!) bomen geplant. De boomdeeldagen zijn onderdeel van de programma's Natuur voor Elkaar en Iedereen een Boom van de provincie Overijssel en worden georganiseerd in samenwerking met Landschap Overijssel en deelnemende gemeenten.

Vergroenen en versterken

Inwoners van Overijssel woonachtig in het buitengebied in één van de deelnemende gemeenten, konden afgelopen jaar met korting bomen en struiken bestellen. Met dit plantmateriaal kunnen zij hun erf vergroenen èn versterken en ze dragen bij aan de missie om 1,1 miljoen bomen te planten. Voor deze bomen en bosplantsoenplanten kregen deelnemers een vergoeding van 25% van de totale kosten. De rest betaalt de provincie en gemeente. De boomdeeldagen vonden plaats tussen november 2023 en januari 2024.

Deelnemende gemeenten

In totaal 20 gemeenten hebben deelgenomen aan dit project. Het betreft de gemeenten Almelo, Borne, Dalfsen, Deventer, Enschede, Haaksbergen, Hardenberg, Hellendoorn, Hof van Twente, Ommen, Olst-Wijhe, Raalte, Rijssen-Holten, Steenwijkerland, Wierden, Zwartewaterland, Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen.

Boomdeeldag Rijssen-Holten
Boomdeeldag Rijssen-Holten 
Boomdeeldag Steenwijkerland
Boomdeeldag Steenwijkerland 
Boomdeeldagen Ommen-Dalfsen
Boomdeeldagen Ommen-Dalfsen 
Boomdeeldag Wijhe Olst
Boomdeeldag Wijhe Olst  Foto Albert Smits

1,1 miljoen bomen

De Boomdeeldagen zijn onderdeel van de actie Iedereen een Boom en horen binnen het plan om 1,1 miljoen nieuwe bomen te planten in Overijssel. Het vergroenen van onze mooie provincie draagt bij aan de verbetering van het klimaat en de leefbaarheid. Meer informatie en andere subsidiemogelijkheden staan op www.iedereeneenboom.nl.

Steun natuur en landschap in Overijssel!

Dit kan al vanaf € 2,00 per maand!

Meld je aan