Bezoekerscentra komende tijd gesloten

In overleg met het managementteam hebben wij besloten om de bezoekerscentra de komende tijd toch weer te sluiten voor publiek.

We willen onze vrijwilligers niet in lastige situaties brengen nu de corona besmettingen zo hoog zijn. Watermolen Frans en IJs & Es in Mander blijven wel onbemand open maar de winkel blijft hier dicht. De Wheem en koetshuis Hof Espelo blijven de komende zondagen dicht. Dit is tot nader bericht.

De Wheem, Bennink fotografie
balkbrug

De Wheem

Bezoekerscentrum De Wheem, Oud Avereest 22, 7707 PN Balkbrug, is een prachtig begin- of eindpunt om te genieten van het idyllische Reestdal. In de monumentale boerderij, midden in het Reestdal, is van alles te beleven. Onze vrijwilligers geven je graag informatie over het gebied. Naast mooie exposities vind je er een leuke winkel en kun je er terecht voor een kopje koffie met wat lekkers. Kinderen kunnen zich vermaken in de dassenburcht of op het spannende Speelnatuurpad. Regelmatig worden bij De Wheem boeiende activiteiten georganiseerd voor jong en oud!

Bezoek de Wheem
enschede

Koetshuis Hof Espelo

Net ten noorden van Enschede aan de Weerseloseweg 259, 7522 PS Enschede vind je ons bezoekerscentrum Koetshuis Hof Espelo. Hier kun je terecht voor informatie over het eeuwenoude landgoed, het landschap, voor wandelroutes en een kop koffie. Kinderen vermaken zich in speelbos ’t Klauterwoud, waar ze spelenderwijs het bos leren kennen en waar je hutten kunt bouwen. Dit kan ook met leuke kinderfeestjes. Regelmatig organiseren we hier activiteiten voor jong en oud!

Ontdek Koetshuis Hof Espelo
Watermolen van Frans, Angèl Pinxten
vasse

Dal van de Mosbeek

De Mosbeek stroomt door één van de mooiste gebieden van Nederland. In ons bezoekerscentrum aan de Bergweg 8, 7663 TB Mander, vind je glooiende heuvels, eeuwenoude watermolens en bijzondere dieren en planten. Heb je wel eens een Vliegend Hert gezien? Of wilde orchideeën? Ons bezoekerscentrum in dit prachtige stukje Twente is een prima uitvalsbasis voor wandelingen, fietstochten en andere activiteiten. Je bezoek meer dan waard! Het bezoekerscentrum bestaat uit meerdere gebouwen, waarin we je van harte welkom heten.

Ontdek het Dal van de Mosbeek

Wil je meer weten over de het landschap in Overijssel? In onze bezoekerscentra delen wij graag onze kennis van en liefde voor het landschap. Iedereen is er van harte welkom, bijvoorbeeld voor of na een stevige wandeling of fietstocht. Regelmatig worden er in onze bezoekerscentra leuke activiteiten georganiseerd. Houd onze website in de gaten voor updates.

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?