Geocaching, op pad met GPS of Smartphone

Lees hier alles of Geocaching, de regels en vergunningaanvragen om een geocache te plaatsen.

Schatzoeken

Geocachen is de moderne variant van schatzoeken: net zo lang puzzelen tot je de schat (de 'cache') gevonden hebt! Met je GPS apparaat of smartphone download je voor vertrek een tocht, die je ter plekke kunt gaan volgen. Er zijn allerlei soorten tochten: korte en lange, hersenkrakers en makkelijke puzzels, tochten voor kinderen, voor wandelaars, fietsers, kanovaarders, puzzels met foto-vragen, wiskundige vragen of geologische vragen... De mogelijkheden zijn eindeloos! Geen wonder dat geocachen overal ter wereld steeds populairder wordt.

Waar vind je de routes?

Geocachen is een liefhebberij; de routes worden uitgedacht, aangelegd en onderhouden door vrijwilligers. Op www.globalcaching.eu kun je de routes bekijken die op dit moment in Overijssel actueel zijn. Kies een regio, een route, downloaden en .... op pad! Heb je de schat gevonden? Een berichtje achterlaten op internet geeft een volgende bezoeker een indruk van de route.

Meer informatie

Meer weten? Op www.globalcaching.eu vind je meer uitleg over het geocachen. Hier vind je ook verwijzingen naar andere websites.

Zelf een geocache plaatsen

Landschap Overijssel bezit een aantal prachtige natuurgebieden, waarin iedereen van harte welkom is om te komen genieten. Ook als je dat doet met Geocaching. Om een cache in onze terreinen te leggen heb je wel een vergunning nodig. Onze terreinbeheerder bekijkt dan of jouw cache en ook de weg naar de cache de natuur geen schade toebrengt. Lees op deze pagina meer informatie en doe een vergunningaanvraag om zelf een geocache e plaatsen.

Lees meer

Steun onze Regge actie!

Met de aanleg van kruidige kernen stimuleren we de biodiversiteit in het Reggedal én wordt het gebied door alle kleurrijke bloemen een lust voor het oog.