Eropuit

Ontdek de Overijsselse natuur

Wandelaars in het reestdal
Reestdal  Foto Gonny Sleurink

Overijssel bestaat uit unieke regio's, alle met een eigen karakter. Er is zoveel te ontdekken. In alle seizoenen en op allerlei manieren. Of je nu gaat wandelen, fietsen of een tocht maakt met een gids. Of misschien wil je een leuke cursus volgen. Waar begin jij met ontdekken?

N 52° 29.556' E 006° 12.077'

Wat ga jij doen?

Overijssel is prachtig met afwisselde landschappen. Bos, heide, kleinschalige weilanden tussen houtwallen, uitgestrekte hoogveengebieden, schitterende meren en rivieren. Waar begin jij met ontdekken?

LO168061600

Aanvraagformulier voor een lezing of excursie

Ben je op zoek naar een leuk en leerzaam familie- of bedrijfsuitje? Wij kunnen een excursie of lezing op maat organiseren die wij proberen zoveel mogelijk aftestemmen op de wens van jouw groep, zoals de geplande datum en het aantal deelnemers.

Geocaching

Schatzoeken in de natuur

Geocachen is de moderne variant van schatzoeken: net zo lang puzzelen tot je de schat (de 'cache') gevonden hebt! Met je GPS apparaat of smartphone download je voor vertrek een tocht, die je ter plekke kunt gaan volgen. Er zijn allerlei soorten tochten: korte en lange, hersenkrakers en makkelijke puzzels, tochten voor kinderen, voor wandelaars, fietsers, kanovaarders, puzzels met foto-vragen, wiskundige vragen of geologische vragen... De mogelijkheden zijn eindeloos!

Steun het Natuurfonds!

Maak Overijssel groener en gezonder. Al vanaf €7,50 bescherm jij één vierkante meter natuur.

Help mee!