Eropuit in de IJsseldelta

Knotwilgen langs het Zwarte Water
Knotwilgen langs het Zwarte Water  Foto Landschap Overijssel

De monding van de IJssel is een prachtige zoetwaterdelta. Hoge terpen, bloemrijke uiterwaarden, historische hanzesteden en grote aantallen vogels.

N 52° 29.556' E 006° 12.077'

Natuurgebieden

Neem eens een kijkje in de natuurterreinen van Landschap Overijssel. Je kunt er prachtig fietsen langs de Buitenlanden Langenholte, waar in april de kievitsbloemen bloeien. Of ontdek het oude landgoed Soeslo onder de rook van Zwolle. Water- en weidevogels vind je bij Sekdoorn. Bekijk onze natuurgebieden in Overijssel.

Wandel en fietstips

We bieden je tal van mooie en boeiende wandel- en fietsroutes, veelal gemaakt door lokale vrijwilligers die je meenemen langs de mooiste plekjes.

Hoogstambrigade Raalte Rink Hof

Zet je in voor de IJsseldelta

Wil jij meehelpen met behoud en herstel van het landschap in de IJsseldelta? Er zijn verschillende vrijwilligersgroepen actief in de IJsseldelta! Je kunt bijvoorbeeld denken aan het knotten van wilgen, snoeien van hoogstamfruitboomgaarden, de bescherming van weidevogels of het schonen van poelen. Dit is zomaar een greep uit het grote aanbod van vrijwilligersklussen. Ook helpen we mee met nieuwe ontwikkelingen in het landschap zoals het plaatsen van vlotjes voor de zwarte stern.

Andere activiteiten

In de IJsseldelta is het heerlijk wandelen en fietsen. Maar er zijn nog veel meer leuke en interessante wandel- en fietsroutes. Maar ook excursies, cursussen en evenementen. Bekijk ze allemaal!

Steun het Natuurfonds!

Maak Overijssel groener en gezonder. Al vanaf €7,50 bescherm jij één vierkante meter natuur.

Help mee!