In de natuur gebeurt van alles!

LO094361600 Jan Dijkema
Met een schepnet op zoek naar waterdieren  Foto Jan Dijkema
N 52° 29.556' E 006° 12.077'

Ga op ontdekkingstocht

Welkom op onze kinderpagina! Ontdek je eigen omgeving samen met kinderen: ga lekker buiten aan de sla, maak een ommetje, ga lekker ravotten in het bos of ga samen op verkenning aan de hand van een boek of film. Wij inspireren je graag met diverse tips!

Activiteiten

Duik in de modder, pluis uilenballen uit of ga op bomenexpeditie. Klik op één van de onderstaande zomerse activiteiten en geef je op!

Modderdag
Foto Clifton Buitink
Uilenballen pluizen
Foto Landschap Overijssel
Loep paddenstoel

De natuurherkenner in je broekzak

Ga op pad met de ObsIdentify app, want deze handige app herkent alles uit de natuur. Hoe heet deze paddenstoel? Welke pootafdrukken kun je vinden? Maak een goede foto van een onbekend levend organisme en de app vertelt je wat het (naar alle waarschijnlijkheid) is, hoe het heet en waar het leeft. Je kunt er ook voor kiezen om je waarnemingen op te slaan in de landelijke database van Waarnemingen.nl. Deze pagina bevat een schat aan informatie voor de natuurwetenschap. Het is dus niet alleen leuk voor tijdens een wandeling, maar ook nog eens heel erg nuttig!

kabouterpad Hof Espelo

Ga mee op ontdekking als kabouter

In het bos van Hof Espelo zijn verschillende kabouters te vinden. Volg deze kabouters en wandel over de paden. Het levert een mooie boswandeling op! Kinderen ontdekken onderweg diverse weetjes over de natuur. De wandeling start vanaf het Koetshuis en eindigt bij het speelbos ‘het Klauterwoud’, waar kinderen naast ontdekken, vooral heerlijk kunnen spelen.

waterkant kinderen op onderzoek

We maken er graag samen een feestje van!

Landschap Overijssel organiseert samen met jou kinderfeestjes voor de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Alle activiteiten zijn gericht op het beleven van de natuur. Alle feestjes worden zoveel mogelijk buiten gehouden: het bos in, de hei op of op tocht langs de velden! Slecht weer bestaat niet. Zelf leuke ideeën voor een activiteit? Ook dat is mogelijk!
Bel met Jenny: 06- 44 45 04 09 of mail je vragen naar bezoekerscentrum.hofespelo@landschapoverijssel.nl

uitleg kinderactiviteiten, Jacqueline van Dooren

Ontmoet ons enthousiaste kinderteam!

In onze drie bezoekerscentra werken enthousiaste kinderteams op vrijwillige basis. Zij organiseren eens per maand speciale kindermiddagen met activiteiten zoals 'Speuren naar dierensporen', 'Hoe bouw je een insectenhotel' of 'Ga mee op pad met de boswachter'. Onder het motto ‘slecht weer bestaat niet’ gaan ze vrijwel altijd met de kinderen naar buiten en spelenderwijs verkennen ze de omgeving. Het is aan de vrijwilligers de taak om de kinderen zo goed mogelijk te begeleiden bij de natuurervaringen!

Lijkt het jou leuk om een bijdrage te leveren? Als kinderactiviteitenbegeleider word je onderdeel van een gezellig team, waarin samenwerken en voor elkaar klaarstaan centraal staat.

Kom spelen in het bos!

Rondom onze bezoekerscentra De Wheem en Koetshuis Hof Espelo maar ook de Lemelerberg zijn erg geschikt voor een bezoek met kinderen. Naast een prachtige natuurlijke omgeving bieden deze locaties volop mogelijkheden tot vermaak.

Steun het Natuurfonds!

Maak Overijssel groener en gezonder. Al vanaf €7,50 bescherm jij één vierkante meter natuur.

Help mee!