Vakantie in de natuur

Huisje Lemelerberg Marja van Harten

Laat je verrassen door de pracht van het landschap en boek één van onze vakantiehuisjes.

N 52° 29.556' E 006° 12.077'

Wat is er mooier dan wakker worden van vogelgezang en de deur uitstappen om meteen een wandeling te starten in de natuur? Laat je verrassen door de pracht van het landschap en boek één van onze vakantiehuisjes. Op deze pagina lees je meer!

Lemelerberg Lodge

Wakker worden op een stille locatie. Vroeg in de ochtend genieten van de mysterieuze jeneverbesstruwelen. Wandelend op zoek naar de schaapskudde. Klinkt heerlijk toch?

Op de zuidhelling van de Lemelerberg, op zo'n 38 meter hoogte, staat ons zomerhuisje op een unieke plek midden in de natuur. Je kunt er volop genieten van de overweldigende rust en het imposante uitzicht. Het huisje staat in natuurgebied De Lemelerberg, waar we ook het hoogste punt van Salland vinden, de 78 meter hoge Archemerberg.

In 2018 heeft het chalet op de Lemelerberg een upgrade gekregen. By Mölle, die ook ons Witte huis op de Horte in Dalfsen onder handen nam, heeft het chalet op de Lemelerberg gerenoveerd en gestyled, zodat het er weer jaren tegen kan en er prachtig uit komt te zien. De Lemelerberg Lodge is ingericht met natuurlijke, duurzame materialen en geschikt voor 2 tot 5 personen.

Lemelerberg Lodge
Lemelerberg Lodge  Foto By Molle
De Lemelerberg Lodge
Lemelerberg Lodge   Foto Marja van Harten
Lemelerberg Lodge
Lemelerberg Lodge   Foto By Molle
Lemelerberg Lodge
Lemelerberg Lodge   Foto By Molle
Lemelerberg avond
Lemelerberg avond   Foto Gonny Sleurink
Wandelen op de Lemelerberg
Wandelen op de Lemelerberg   Foto Nico Kloek
Zonsondergang Lemelerberg
Zonsondergang Lemelerberg   Foto Gonny Sleurink

Chalet uit Oostenrijk

In 1925 liet de Twentse bankier Abraham Ledeboer dit chalet als bouwpakket in onderdelen per trein helemaal uit Oostenrijk overkomen om te dienen als theehuis. De familie Ledeboer ging dikwijls vanuit Almelo op de fiets naar het chalet om op het terras of in de vallei thee te drinken. Dienstbodes werden vooruitgestuurd met de sjees om alvast alles klaar te zetten. Bij winterse omstandigheden werd er vanuit het chalet gelanglauft. Stille getuigen daarvan zijn de langlaufskies die nog steeds op de zolder van het chalet liggen. De kinderen gingen in die tijd mee met de slee.

Lemelerberg

Lemelerberg Lodge

Meer informatie & boeken

Het Witte Huis

Een cultuurhistorisch pareltje uit begin 1900 diende destijds als biljarthuisje voor de heer des huizes

Thuisbasis landgoed de Horte

Op onze thuisbasis Landgoed De Horte bevindt zich ’t Witte Huis. Een cultuurhistorisch monument uit begin 1900 dat destijds diende als biljarthuisje voor de heer des huizes van het landgoed. In samenwerking met By Mölle is ‘t Witte Huis omgetoverd tot heerlijke buitenplek. Met uitsluitend duurzame, natuurlijke materialen. Sfeervol en comfortabel met de authentieke sfeer van begin vorige eeuw. ‘t Witte Huis is het hele jaar door te boeken als heerlijk verblijf om te logeren. Genieten van de seizoenen, de stilte en het weidse uitzicht over de weilanden. Buiten in de besloten tuin of binnen in het gezellige huis.

Historische foto het Witte Huis
Historische foto het Witte Huis   Foto Landschap Overijssel
Het Witte huis
Het Witte huis   Foto By Mölle
Het Witte huis
Het Witte huis   Foto By Mölle
Het Witte huis
Het Witte huis   Foto By Mölle

Natuur en omgeving

Zoals je zult ontdekken heeft Buitenplaats de Horte een rijke historie. In de archieven duikt het landgoed voor het eerst op in 1391. Het Overijsselse Vechtdal is een prachtige streek. In ’t Witte Huis vind je meer informatie en kaarten van de omgeving. In de schuur staan twee fietsen. Er zijn twee gemarkeerde wandelroutes uitgezet van 3,5 kilometer (gele route) en 5,5 kilometer (rode route). Op het landgoed leven tal van dieren waaronder de otter, das, hermelijn en het ijsvogeltje. In de graslanden bloeien margriet en korenbloem. In het water leven voorn, zeelt en snoek. En natuurlijk de ringslang. Met wat geluk zie je hem door de gracht zwemmen.

Franse tuin op De Horte
Franse tuin op De Horte  Foto Dook van Gils
Het Witte huis met bosanemonen
Het Witte huis met bosanemonen  Foto Erik de Kruif
Het witte huis
Het witte huis   Foto Kristian van Oene
Steun het Natuurfonds!

Maak Overijssel groener en gezonder. Al vanaf €7,50 bescherm jij één vierkante meter natuur.

Help mee!