Fonds op Naam

Grutto, Annie Keizer

Dagelijks genieten we van de natuur en het landschap om ons heen. En dat horen we ook van de mensen die we tegenkomen in onze natuurterreinen. Eén van de mogelijkheden waarop u bij kunt dragen aan het landschap in Overijssel is met een Fonds op Naam.

Een Fonds op Naam is een grote schenking, waarbij u zelf bepaalt waar uw bijdrage voor wordt gebruikt. Hierbij kunt u denken aan de aankoop van nieuwe natuur, aan de bescherming van een favoriete soort, aan het herstel van houtwallen of aan het behoud van cultureel erfgoed. Met uw persoonlijke fonds kunt u beschermen wat u dierbaar is.

Hoe werkt het?

Voor een Fonds op Naam kunt u contact met ons opnemen en uw wensen kenbaar maken. Samen bekijken we hoe uw bijdrage de meeste impact op uw wensdoel kan hebben. Wij beheren en besteden de gelden volgens de afspraken die wij samen maken. Een eigen Fonds op Naam is mogelijk vanaf € 50.000 en biedt fiscale voordelen. U kunt de schenking in termijnen betalen, bijvoorbeeld in 5 jaarlijkse schenkingen van € 10.000.

Een Fonds op Naam kunt u direct oprichten of voor later in een testament vastleggen. U kunt bijvoorbeeld ook een persoonlijk fonds starten als eerbetoon aan iemand die u dierbaar is, want de naam van het fonds kunt u zelf bepalen. Het Fonds op Naam vormt geen apart rechtspersoon en wordt bij ons ondergebracht.

Bezoek aan uw doel

Met een Fonds op Naam gaan we een samenwerking aan, waarbij wij u continu op de hoogte houden van de bestedingen en de vorderingen. Elk jaar ontvangt u een financieel overzicht en een verslag van de activiteiten die zijn uitgevoerd. Daarnaast nodigen we u graag uit om samen met de terreinbeheerder, ecoloog, erfgoedspecialist of projectleider het resultaat van uw Fonds op Naam in de natuur te bekijken.

Belastingvoordeel

Het bedrag is fiscaal aftrekbaar als de schenking wordt gedaan in de vorm van een periodieke gift. Bij een Fonds op Naam van bijvoorbeeld € 50.000 kunt u deze via in vijf jaarlijkse termijnen van € 10.000,- aan uw fonds doneren. Dit is eenvoudig te regelen door het invullen van de overeenkomst periodieke schenking.

Uw eigen fonds

Mocht u belangstelling hebben om op deze manier het landschap te steunen, dan kunt u contact opnemen met Hans Pohlmann. Samen gaan we bepalen waar uw voorkeur naar uitgaat en hoe we het fonds kunnen inrichten. We kunnen ook projecten aandragen die dringend ondersteuning nodig hebben, mocht u zelf nog geen bestemming in gedachten hebben.

We gaan graag met u in gesprek

Voor meer informatie of een gesprek over de verschillende mogelijkheden kunt u contact opnemen met onze manager Natuur Hans Pohlmann

Contact

Bergvennen, foto Han Bouwmeester

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?