Periodieke gift

Dankzij jouw extra steun voor een langere periode kunnen wij nog meer doen voor het landschap in Overijssel!

Ransuil. Foto: Mark Zekhuis

Meer doen met hetzelfde geld

Wil je als liefhebber van het karakteristieke Overijsselse landschap meer betekenen met hetzelfde geld? Zet dan nu je jaarlijkse donatie om in een periodieke gift.

Met een periodieke gift leg je in een overeenkomst vast dat je ons voor 5 jaar of langer steunt met minimaal €40 per jaar. Een periodieke gift is volledig aftrekbaar, waardoor je minder inkomstenbelasting betaalt. Het donateurschap is altijd bij je periodieke gift inbegrepen, je blijft dus je donateursvoordelen behouden. Dat geldt natuurlijk ook wanneer je nu nog geen donateur van Landschap Overijssel bent.

Steun je ons voor 5 jaar of langer met een periodieke gift vanaf €150 per jaar? Dan word je ook donateur voor het leven.

Rekenvoorbeeld

Stel: je betaalt 42% inkomstenbelasting. Je geeft Landschap Overijssel nu een gewone gift van €100 per jaar. Als je deze gewone gift omzet in een periodieke gift van € 173 per jaar, dan krijg je via je jaarlijkse belastingaangifte 42% van €173 (€73) terug. Je betaalt dan netto nog steeds €100*.

* Op de site van de Belastingdienst vind je meer informatie over de voorwaarden voor het aftrekken van periodieke en gewone giften. Wat je terugkrijgt is onder meer afhankelijk van het belastingtarief waar je onder valt. Aan het rekenvoorbeeld kun je geen rechten ontlenen.

Downloaden, uitprinten en invullen

Een periodieke gift is zo geregeld. Hieronder kun je de 'Overeenkomst periodieke gift' downloaden, uitprinten en - in tweevoud - invullen. De overeenkomst post opvragen kan ook, zie daarvoor de contactgegevens onderaan deze pagina.

Downloaden

Let bij het invullen van de overeenkomst op het volgende:

  • Het minimale schenkingsbedrag is € 40 per jaar. Dit bedrag is inclusief je donateursbijdrage, je blijft (of wordt) dus donateur van Landschap Overijssel.
  • Je kunt kiezen voor een vaste looptijd (van 5 jaar of langer) of voor een onbepaalde looptijd (minimaal 5 jaar, zie hieronder).
  • Bij een onbepaalde looptijd (minimaal 5 jaar) hoeft je nog geen einddatum van de overeenkomst op te geven. Na de verplichte minimum looptijd van 5 jaar heb je altijd de mogelijkheid om te stoppen of met een nieuwe overeenkomst de bijdrage verlagen of verhogen. Laat je de overeenkomst na de minimum looptijd doorlopen, dan betekent dat voor ons minder administratieve werkzaamheden. Zo blijft er meer geld over voor het landschap.

Vul de overeenkomst in tweevoud in, onderteken deze en stuur ze –alle twee - in een gesloten envelop op naar:

Landschap Overijssel
Antwoordnummer 335
7700 WK DALFSEN

Een postzegel is niet nodig.

Wij ondertekenen beide overeenkomsten ook en sturen het ‘exemplaar voor de schenker’ naar je terug. Bewaar jouw deel van de overeenkomst bij je administratie en geef je jaarlijkse periodieke gift op bij je belastingaangifte.

Meer weten?

Heb je vragen? Of wil je de overeenkomst liever per post ontvangen? Neem dan contact op met Ronald Krabbenbos of Sandra Bos

Veelgestelde vragen over de periodieke gift

Tellen giften voor de ingangsdatum van de overeenkomst ook mee?

Nee. Donateursbijdragen en giften die je hebt gedaan voor de ingangsdatum van de overeenkomst tellen niet mee als periodieke gift. Deze zijn als 'gewone gift' aftrekbaar.

Hoe gaat het als ik meer geef dan het bedrag in de overeenkomst?

Als je in een jaar meer geeft dan het bedrag in de overeenkomst, dan telt het meerdere als een 'gewone gift'.

Waarom is het minimale jaarlijkse giftbedrag € 40?

Een periodieke gift brengt extra administratieve werkzaamheden voor Landschap Overijssel mee. Daarom vragen wij een minimaal giftbedrag van € 40. Zo blijft er voldoende geld over voor het landschap.

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?