De Struinwaard

Een bijzonder gebiedje in de uiterwaarden van Berkum langs de Vecht. Hier mag je echt struinen.

De Struinwaard, foto Jacob van der Weele
Gebied

Kom speuren en struinen in de Struinwaard

Ruimte om lekker te struinen langs het water, natuur en waterberging komen samen in de unieke Struinwaard. Een bijzonder gebiedje in de uiterwaarden van Berkum langs de Vecht. Hier mag je echt struinen. Dus van de paden af en vooral dichtbij de natuur. Jong en oud kunnen hier echt op ontdekkingstocht. Onderweg genieten van het uitzicht vanaf de stenen heuvel of de stilte ervaren aan de rand van de oever. Zijn jouw kinderen speurneuzen? Voor hen is er het kinderpad. Genieten van de Struinwaard kan al fietsend of wandelend vanaf de dijk. Leuker is het natuurlijk om lopend dwars door dit gebied te struinen. Dat kan en mag hier.

Highlights

  • Kom struinen en ontdek de dynamiek van een uniek terrein aan de Vecht.
  • Zoek de stenen heuvel en geniet van het uitzicht.
  • Ontdek het kinderpad en laat je verrassen.

Het Struinwaardteam

De Struinwaard is een uitloopgebied voor veel bewoners van Berkum. Daar is Landschap Overijssel blij mee! Want hoe meer mensen genieten van de natuur, hoe beter. Omdat we het belangrijk vinden dat bewoners betrokken zijn bij hun achtertuin, vragen we hen met ons mee te denken over de invulling van natuurterreinen. Dit doen we bij de Struinwaard met het Struinwaardteam.

Struinwaard, foto: Hans Kempenaar

Struinwaard, foto: Jacob van der Weele

Berkum, foto: August Grouw

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?