Gebieden rond de Regge

Kom kijken hoe de Regge weer een echte rivier is geworden en zich opnieuw in allerlei bochten wringt.

De Regge, foto Angèl Pinxten
Gebied

Verwonder je over de 'nieuwe' Regge

Kom kijken hoe de Regge weer een echte rivier is geworden en zich opnieuw in allerlei bochten wringt. De gekanaliseerde Regge was eigenlijk een beetje saai en voerde het water te snel af. Door de oude lopen van de rivier weer uit te graven komt de natuurlijke dynamiek van het water weer terug. En dat is beter bij extreme neerslag, maar ook bij droogte.

Door de natuurlijke inrichting van de Regge zijn diverse terreinen met nieuwe natuur ontstaan. Fijn voor mens en natuur. Ontdek zelf wat de herstelwerkzaamheden betekenen voor de Regge en de natuur er omheen. Buitenbochten krijgen hoge, steile kanten, binnenbochten glooiende ondiepe oevers. Je verbaast je hoe snel planten en dieren de ruimte, die is gemaakt langs de Regge, innemen. Hou je van vogels spotten? Voor vogelliefhebbers is de Regge een eldorado, net zoals voor de vogels zelf trouwens. Kom snel een keer kennismaken met de dynamiek rond de Regge. Kom fietsen, wandelen of kanoën.

Highlights

  • Let op de dynamiek van de Regge en bezoek het gebied ook eens bij hoog water.
  • Beleef de Regge vanaf het water. Laat je in een kano stroomafwaarts meevoeren.
  • Kom vogels spotten langs de Regge. Je kijkt je ogen uit.
  • Zie je het verschil tussen binnen- en buitenbocht?
  • Kom voor je rust naar het Regge gebied en geniet van een picknick langs het water.

Bron mosbeek, foto: Angêl Pinxten

de Regge, foto: Angêl Pinxten

De hoge oever, foto: Willem Heijdeman

Bankje onder hoogspanningsmasten, foto: Angêl Pinxten

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?