Het Reestdal

Het kronkelige riviertje de Reest is de levensader van een eeuwenoud, idyllisch landschap, het Reestdal.

Gebied
Toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens Bosrijk gelegen Honden aangelijnd toegestaan Voldoende parkeerplaatsen Route bewegwijzerd Aan water gelegen.

Op de grens tussen Overijssel en Drenthe slingert de Reest door het landschap. Het dal waar de Reest door stroomt wordt het Reestdal genoemd. Een eeuwenoud en kleinschalig cultuurlandschap met bos, heide, hooilanden en oude boerderijen. Waar in Nederland vind je nog zo’n ongeschonden beekdal? Het spannende gevoel om elk moment wilde dieren te kunnen spotten mag je niet missen! Breng een bezoek aan het Reestdal en ervaar dit unieke gebied.

Het kronkelige riviertje de Reest is de levensader van een eeuwenoud, idyllisch landschap, het Reestdal. Tientallen kilometers lang vormt de Reest de grens tussen Overijssel en Drenthe. Bloeiende hooilanden, wuivend graan, bos, heide en oude authentieke boerderijen geven je het gevoel in andere tijden te vertoeven. Door de kleinschaligheid en variatie word je steeds opnieuw verrast en verblijd. Een mooi doorkijkje, het boerenleven, een veld met dotterbloemen of het rustgevende geluid van het kabbelende water van de Reest.

Foto: Bennink Fotografie

Bezoekerscentrum De Wheem

Bezoekerscentrum De Wheem is een prachtig begin- of eindpunt om te genieten van het landschap in het Reestdal. In deze monumentale boerderij, midden in het Reestdal, is van alles te beleven. De vrijwilligers van Landschap Overijssel geven je graag alle informatie over het gebied en behalve mooie exposities vind je er een leuke winkel en kun je er terecht voor een lekker kopje koffie met krentewegge of echte Reestdalkoek.

Meer info over De Wheem

Vledders en Leijerhooilanden - gebiedsontwikkeling

Onderdeel van het Reestdal is de Vledders en Leijerhooilanden. Een klein natuurgebied met waardevolle landschapselementen, zoals wilgenstruweel, mooie bomenrijen en kleine bosjes. Sommige elementen zijn er al eeuwen, andere zijn pas de laatste 50 jaar ontstaan. We gaan dit gebied samen met het Waterschap Drents Overijsselse Delta een opkikker geven, waardoor het nog aantrekkelijker wordt voor de natuur en voor de mensen die er wonen en recreëren. Meer weten over deze gebiedsontwikkeling?

Lees hier meer

Wandelen langs de Reest, foto: Ruud Ploeg

Bezoekerscentrum De Wheem, foto: Bennink Fotografie

Meer info over De Wheem

Koe in het ochtendgloren, foto: Nico Kloek