Hof Espelo en De Wildernis

Op dit eeuwenoude kleinschalige Twentse landgoed zie je hoe mooi natuur en cultuur met elkaar verweven kunnen zijn.

Hof Espelo, foto Clifton Buitink
Gebied

De charme van het ruim 800 jaar oude Twentse landgoed

Kom genieten op landgoed Hof Espelo en het naast gelegen gebied De Wildernis. Op dit eeuwenoude kleinschalige Twentse landgoed zie je hoe mooi natuur en cultuur met elkaar verweven kunnen zijn. Oude lanen leiden je langs bloeiende akkers en grazige weilanden. De Eschbeek slingert door het landgoed en wordt omzoomt door zeer oud loofbos. De oude boerderijen vertellen ieder hun eigen oude verhaal en liggen als parels in het Twentse landschap. Nog zichtbare restanten uit de Tweede Wereldoorlog liggen er stil en verlaten bij. Kom wandelen, fietsen, sporten en beleef Hof Espelo. Sluit een bezoek eens af met een kijkje in het bezoekerscentrum in het oude Koetshuis.

Foto: Henrica de Joode

Bezoekerscentrum Koetshuis Hof Espelo

Het bezoekerscentrum is gevestigd in het voormalige koetshuis van landgoed Hof Espelo. Het is een prachtig begin- of eindpunt van je wandeling. Ook kun je hier iedere zondag terecht voor informatie over het landschap, wandelroutes en een kop koffie. Kinderen vermaken zich in speelbos ’t Klauterwoud, waar ze spelenderwijs het bos leren kennen. Regelmatig organiseren we hier activiteiten voor jong en oud!

Meer info over Koetshuis Hof Espelo

Ree, foto: Clifton Buitink

Klimmen en klauteren in het Klauterwoud, foto: Ruud Ploeg

Zwaan, foto: Clifton Buitink

Koetshuis Hof Espelo, foto: Henrica de Joode

Meer info over Koetshuis Hof Espelo

Steun Landschap Overijssel

Overijssel is een schitterende en afwisselende provincie. Van de natuur kun je altijd genieten. Zelfs als je in de stad woont is natuur dichtbij. Dat is niet vanzelfsprekend, daar werken duizenden mensen hard aan, vaak met onze hulp. Samen maken we Overijssel mooier. Help je ons mee?