Koetshuis Hof Espelo

Heerlijk spelen in het Klauterwoud of een kopje koffie tijdens je wandel- of fietstocht door het schitterende Twentse land, vlakbij Enschede.

Henrica de Joode
bezoekerscentrum
Geschikt voor kinderen Geschikt voor mindervaliden

Het bezoekerscentrum is gevestigd in het voormalige koetshuis op landgoed Hof Espelo. Bij Koetshuis Hof Espelo kun je iedere zondag terecht voor informatie over het landschap, voor wandelroutes en een kop koffie.

Kinderen vermaken zich in speelbos ’t Klauterwoud, waar ze spelenderwijs het bos leren kennen. Regelmatig organiseren we hier activiteiten voor jong en oud! Op verzoek is het koetshuis buiten reguliere openingstijden beschikbaar voor kinderfeestjes.

Foto: Hans van Cronenburg

Jarig? Boek een buitenfeestje!

Ben je binnenkort jarig? Op Hof Espelo kun je de leukste buitenfeestjes houden! Vanuit het bezoekerscentrum nabij Enschede, Hengelo en Oldenzaal organiseren we kinderfeestjes voor kinderen van 4 t/m 12 jaar oud. Tijdens het feestje zijn we natuurlijk zo veel mogelijk buiten: het bos in, de hei op of op tocht langs de velden! Slecht weer bestaat niet.

Lees hier meer
Foto: Nico Kloek

Zorgend Landschap

Buiten zijn in de natuur is gezond, dat is bekend. Maar wat kan werken in de natuur betekenen voor mensen die op jonge leeftijd dementieklachten ervaren? Veel, heel veel, zo ontdekten Carintreggeland en Landschap Overijssel in het project Zorgend Landschap. Op Hof Espelo gaat een groep van zes mensen één a twee dagen per week onder begeleiding aan de slag in het groen. Van meer eigenwaarde en positieve gevoelens, tot conditie en kleur op de wangen. Tel daar de winst voor de natuur bij op en een succes is geboren!

Hier lees je meer over Zorgend Landschap

Bezoekerscentrum Koetshuis Hof Espelo, foto Henny de Joode

Modderdag, foto Clifton Buitink

Bruggetje bij Hof Espelo, foto Clifton Buitink

Paddenstoelenexcursie, foto Cees Elzenga